Destruktiv musik

Jo, men jag tycker om musik som låter lite destruktiv. Men jag tycker mycket om glad musik också.

Jag har aldrig skurit mig i armarna, men jag tycker om det folk definierar som destruktiv musik. Jag älskar kent men förstår inte att folk definierar det som destruktivt.. Tycker själv om att skämta om att man får rakblad på köpet iofs, men musiken är ju fortfarande bra?
Kan hålla med om att IAMX håller en destruktiv jargong..men likförbannat bra också.

Det jag sa om glad musik då? Jo, det gillar jag också förbannat mycket, typ Håkan Hellström och särskilt Billie the vision & the dancers..

Varför denna kontrast mellan glatt och destruktivt då?


Jag antar att det är viktigt för mig att framkalla känsla i allt man gör, hör, känner, luktar. Känslan. Orden eller tonerna är inte lika viktiga om man framkallar en känsla, även om det kanske är kombinationen av ord och ton som framkallar känslan.


Deep!

Om någon känner sig manad att förklara varför jag inte kan lägga in videoklipp i min blogg längre får gärna skriva.. ser bara ut såhär när jag lagt in inbäddningskoden.

<iframe title="YouTube video player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/Gb9BlZyu_WE" frameborder="0"></iframe>


peace

Söndag, en timme plus

Är det någon mer än jag som inte tycker det känns som att man fått en timme extra den här dagen? Det är mörkt ute, klockan är några minuter i fem? Det känns som om jag inte gjort något alls idag. Krillan var här innan för jag skulle hjälpa henne med hennes examinationsuppgift, hitta lite struktur och linjer i den. Gick väl sådär, dels för att jag är seg idag, des för att det är första examinationsuppgiften. Kommer ju ihåg när jag fick min första uppgift på högskolan. INTE LÄTT! Det är en vanesak att få ihop uppgifterna som de olika fakulteterna vill ha dem.
Efter det blev det lite luftning av hjärnorna på boan, jag hittade nagelstärkare & krokar till våra morgonrockar, såna man hänger över dörren! Helt perfekt! Enligt min plånbok ska jag inte handla något mer den här månaden förutom bensin..

Har någon ett jobb över nånstans?

Jag hoppas på att vår soffa kommer i veckan som kommer, vill ha en stooor, fet divan att krypa ner i med datorn i knät.. Så man kan börja inreda här..soffan är central i TV-rummet vilket ni säkert förstår.. så man kan hitta hyllor som är lagom stora, fina i färg, matta som passar osv osv. Nu stå saker bara huller om buller. En typisk "i väntan på något nytt"- look.


Nu ska jag skriva färdigt en fråga. Minst.

Lördagkväll

Vampires suck och ugnsbakad falukorv(fakulort om du skriver med t9 på en vanlig mobil) står på schemat ikväll och jag har väl inte varit supereffektiv idag kanske. Men jag har skrivit meningar med referenser till alla 6 frågor och skulle nog kunna besvara 5 frågor redan ikväll..om det inte var för att jag är för omotiverad nu och snart kommer Fredrik hem & då ska vi äta för att jag är hungrig.. Min hjärna rinner ur näsan.

Ja, det är ett intressant ämne som jag valt att plugga men desto mer komplext är det. Man måste nämligen gissa, leta, leta och leta ännu mer för att komma fram till saker eftersom det är en minoritet som ställer till med sjukt mycket besvär som vi studerar och diverse subgrupper utöver dessa. Man ska ju ta hänsyn till både miljö, riskfaktorer, skyddsfaktorer, kontexter, situationer, gener, tidpunkter, fysisk hälsa, psykisk hälsa, varför hälsan är som den är, bedöma om någon kommer göra något dumt igen, försöka komma på varför man släppte någon lös som man trodde var riskfri som ändå begår brott igen, hur en person reagerar på läkemedel, varför man reagerar så på läkemedel, befann man sig i psykos vid brottstillfället, var man psykiskt sjuk, har man en personlighetsstörning, lider man av conduct disorder, har man uppvisat psykopatiskt beteende som barn när man ändå motsätter sig detta eftersom en personlighet inte är fullt utvecklad vid barndomsålder, när började man, varför började man, utvecklas psykopati med åldern, är psykopati en sjukdom, en skada eller är man bara elak?
Några saker man ska ta hänsyn till.. och så allt man hittar på runt omkring detta. Riskbedömning, behandling, studier kring varför och hur och varför det ser olika ut i olika länder/städer/kulturer..

Nä, nu ska jag plocka ihop böckerna, så får jag göra mer imorgon. Jag förtjänar film, mat, wasabinötter och myspys med Fredriken <3


peace

Allhelgonaafton

Och här sitter jag på min feta röv & det är tänkt att jag ska skriva & läsa hela dagen. Vilket jag säkert kommer göra också.
Gillar den här uppgiften mindre & mindre eftersom man inte har någon form av utrymme alls at fördjupa sig som de säger att man ska göra. Sex frågor, ca 2000 ord (+/-20%), dvs max 400 ord på varje fråga om man vill skriva lika mycket på alla frågor, det är trots allt 10 poäng per fråga man ska pricka in..


Hur som helst. Jag har parkerat i soffan & tittar ut å det grå vädret utanför på torget, superpop går på mtv, kaffet är uppdrucket(ur denna koppen!) och müslin är krängd.

peace

Var det en psykos?

Jag är en av många som påstår att jag har bra minne. Hyfsat bra i alla fall, kommer ihåg flertalet händelser från 5 års ålder och framåt..
Dum som jag är drog jag igång Coldplays album X&Y där en låt som ofta, ofta får mig att gråta sätter igång. Fix you för den som undrar..

Tentan som jag skriver nu handlar om psykopati och kriminell beroendelära och innefattar frågor om hälsa och psykoser.
Begreppet psykos innebär att hjärnan befinner sig i ett abnormt tillstånd där personen "tappar kontakt med verkligheten", fast oftast yttrar det sig i antisocialt beteende och våldsamt bisarrt beteende som kan sluta i vad som helst, oftast relaterat till schizofreni eller intensivt drogmissbruk eller annan grövre personlighetsstörning..
Detta kan jag nog inte jämföra mig själv med, hur som helst.

Låten spelades och jag började fundera på vad jag egentligen gjorde tiden efter olyckan. Jag kommer ihåg dagen in i mindre detaljer, ungerfär halva dagen tills då Sara ringde mig och berättade vad som hänt. Efter det är det ett stort hål. Jag vet att jag var på Gotland även den sommaren, men jag vet inte vad jag gjorde. Det enda som dyker upp är en re-union med laget för mellansäsongs-träning vid slingan. Men detta var i slutet av augusti det året.

Vad gjorde jag från Juni - slutet på augusti 2007?

KENT-dag

Lyssnat på Kent ända sen i morse.. sinnesro och energi är väl nyckelorden för hur jag känner när jag lyssnar på KENT. Såklart så uppstår lite vemodskänslor i början, men sedan vaggas man in i lugnet. Känner mig fokuserad och energisk att få tentauppgiften som jag ska skriva nu i en vecka. Kommer bergis bara för det vara assvår och jag kommer till följd av det misslyckas. Kan inte släppa att jag kuggade första tentan, är jättearg på mig själv för det.

Fick skjuts hem idag av Lina, vilket var välkomligt..är SÅ trött på tåget och resan gick förbannat fort since vi hade väldigt mycket att prata om och komma överens om att vi tyckte samma om en del i klassen & samma om en del lärare..  Gillar sunda människor med lite skinn på näsan och som vågar visa framfötter med samtidig respekt.


Nu laddar jag upp med kaffe & macka medan jag väntar på att uppgiften ska komma upp på itslearning.


peace

Tappad i golvet

Jag känner mig stressad för hemtentan som vi får ut imorgon. Jag måste lägga mina dagar på att skriva/läsa/skriva/läsa/skriva.. Och det kommer inte dugamed vad som helst vilket jag lärt mig nu med tanke på att jag missade första tentan. Blev avundsjuk på han som fick 10 p över godkänt och påstod att han bara läst igenom ppts.. Har jag äntligen eller redan blivit dum? Det var sådär jag brukade göra brukade kunna knåpa ihop saker och ting i alla fall och klara mig med BRA resultat.. eller har ja nu blivit latare än latast?

Känner att jag behöver vara lite effektiv nu. Fixa med tvätt & göra mig iordning så jag kan visa mig ute.
Ikväll håller jag i träningen för småtjejerna.. Sven blev sjuk.

Ska knåpa ihop lite övningar då med.


PEACE

Bild: egen, Från en av hemresorna i somras från Gotland


Bilder som jag lovade igår..


Strax söder om Gävle hittade vi Dragon-Gate, en kines fick för sig att importera allt material & arbetskraft från Kina för att bygga en kinesisk borg nästan mitt i Sverige vid E4an.
Där är nu en makabert stor borg med restaurang, shop, museum och böneplats..typ. Sjukt stort & SJUKT detaljerat hantverk in i minsta lilla.



Där fanns snö i Umeå 


Och svedala vann sin premiärmatch i elitserien 10/11 mot Gislaved i lördags med 3-1
Grattis till er & Stort WAOW till Karolina Karlsson som satte block efter block! (:
Kelseys anfall var strålande och Jossan städade planen mycket vackert!


Och sen jag trapade ner på volleyn så har jag fått en lika klen kropp som en 41-åring.. Enligt Wii-fit balanceboarden som jag introducerades för igår.. Inte lika kul. Kanske borde trappa upp träningen igen..

Nu ska jag plugga & vara nyttig ett slag.

peace

Update på en söndag.

Har väl inte riktigt haft tid..som vanligt. Detta har hänt sen sist: Jag har skrivit en tenta som jag fick underkänt på med 2,5 poäng, jag har varit i Umeå, BMWn gick i bitar, men är nästan hel igen, Svedala har vunnit sin seriepremiärsmatch, jag har blivit sjuk, jag har varit i sthlm, Fredrik har fått ett par vadarstövlar, Tingvalla har vaknat till liv igen..

Ointressant till max, men laddar upp lite bilder ikväll från Umeå, matchen och även pumpalyktan som jag ska göra med lillstrumpa ikväll.


Ikväll tar jag med mig ett Wii hem också. Roligt!

Måndag, Kanelbullens dag.

Jag har varit ute i trädgården igen hela helgen & även i morse. Slitit upp rötter & sten & allt möjligt skit som varit ivägen. Idag drog jag upp två linor också för att markera var vi ska plantera vår häck som troligtvis kommer på torsdag..hade inte skadat om den kommit lite senare dock. Är smått stressad öer hur vi ska få ihop det..häcken har fria rötter= måste planteras direkt.

Det som står på tur nu är att fylla upp med jord där det största trädet stod som vi fällde, sen ska vi dra upp två gjutna järnstolpar, fylla upp med ny jord för att blanda upp vår sandjord, fräsa jorden & gräva plats för plantorna. Enkelt. Men det är 55 meter vi pratar om. Slitsamt.

Kan inte ta tag i järnstolparna själv, även om jag försökt..får vänta tills Fredrik kommer hem igen..
Fördriver tiden lite här själv sålänge. Ska plugga lite & kanske faktiskt klyscha till det och baka kanelbullar. (:


Peace

Helg

Jo, det är såhär att jag inte verkar tåla plåster så bra..:s
Satte ett batman-plåste på armen igår för att inte riskera att jag skulle dra upp snittet & blöda ner hela sängen. Dock när jag vaknade i morse så kände jag hur det sved i armen, under plåstret(?). När jag tog av det så möttes jag av spruckna blåsor och nya blåsor & allmänt uppluckrad hud.. Inte alls särskilt kul. Vill inte kategorisera mig som en med känslig hud heller, brukar tåla det mesta, allt till och med, har inga allergier. Men nänä.


I eftermiddag kommer Kristina ut hit (: Ska bli trevlans!

Höstväder idag, vet inte om jag vill fixa i trädgården, känner mig inte jättemotiverad just nu om man säger så..



peace

Äntligen Fredag

Nu sitter jag här, inte på samma stol som vanligt utan hemma hos päronen.
Har varit uppe sen 5 i morse för att jag skulle hinna duscha & gå ut med Lara innan jag for till Malmö vid 6-draget.

Tentan gick sådär kändes det som..eller egentligen så kan det ha gått preciiiis hur som helst. Belönade mig själv med en påse godis hur som helst för att jag pluggat, orkat gå upp, skrivit något(!) på alla frågorna & för att jag kom hem tidigare än bestämt från början..Vilket gjorde Lara glad.

Om nån timme rullar jag till svarte igen för att förhoppningsvis spela lite volley..borde äte vettig lunch, ostmacko & godis gälls inte väl?

Har även i smyg provkört pappas nya bil. Han är i Prag nu så han vet inte. Vilket otroligt stor bil säger jag bara..med alla möjliga funktioner. Stor bil, det är en stadsjeep. Funktioner, parkeringshjälp som säger till en "Look! Safe to move?", Pappa har satt i ett liiiiiiitet minneskort med massa musik som spelar när man startar bilen, BILEN SÄGER TILL SJÄLV NÄR DET ÄR DAGS ATT VÄXLA (What kind of stuff is that?!).. körde inte så långt & undersökta inte så länge.. Ska provköra på söndag igen med pappa i bilen..HÄHÄ!


Nu ska jag lägga mig i soffan & glo på tv, eventuellt somna en timme..

peace