Jag svär jag svär på allt jag är

Jo, lite cred dedikerat till en, för mig, ny artist på platån. Alina Devecerski. Mycket bra! Både flytta på dig och Jag svär såklart :)

Dagen vart ännu mer effektiv sen tidigare inlägget, tvätten är nästan klar, Jay Z går i högtalarna. Lägenheten är dammsugen och moppad, till och med badrummet är putsat in i minsta detalj! Har även sprättat lite i min väst som spruckit i ryggen(västen är för stor så jag vet ej hur den lyckats spricka???) för att kunna laga den snyggt. Kanske till och med blir lite sömnad av andra kläder som ligger på "sy-om"-högen.

Först,
hämta tvätt.
Sen,
en tur på gymmet.
Innan,
sy-stugan tar fart.

Torsdag i effektivitetens tecken

Vaknar 0736 och rullade ett par varv innan jag knatade ner i tvättstugan och satte igång ett par maskiner med arbetskläder, kräk-täcken och diverse träningskläder..det enda jag använder nuförtiden.
Har under de senaste dagarna lyckats gå med i hyresgästföreningen, fundera på varför för att sen avsluta det hela. Har även avslutat annat onödigt upptag av plånboken. Mest för att..!!

0938 är klockan nu och system of a down är igång i högtalarna och jag sätter ihop prismor till min wannabe-kristallkrona. Världigt nöjd över Gekås kundtjänst som skickat dem i efterhand till mig, bara kärlek till dem! Belönas med ett besök den 14 juni :) Med systeryster. Får nog fråga Lillstrumpa med om hon vill & kan följa med :P

Jag pratade ju om att lägga upp en bild på håret om det blivit längre... men efter lite närmre granskning av bilderna så tror jag bara att håret växt 2 cm under dessa 2 veckorna jag mojsat med det.. Vet inte vad som är normalt. Håret har hursom fått fantastisk kvalité och det är mjukt och mojsigt :) Säkerligen en kombination med Balsammetoden såklart.
Kan tipsa att kokosolja gör ditt hår mjukt som en dröm.


peace

Brända axlar och längre hår.

Jag vet inte, men jag har börjat inbilla mig att ricin-oljan faktiskt ger en boost till håret, både vad gäler att hålla det in shape att hålla ihop och massagen som stimulerar hårväxten.
Ska ta nån bild & se om där är nån skillnad.. har ju faktiskt tagit en före-bild. Så man har ju att jämföra med.

Klockan ringde 0345 imorse och den ringer samma tid imoron. egentligen helt overkliga tider man stiger upp. Men vad gör man inte..?
Efter jobb bar det hem till en av mina kollegor där fler samlats för att få gjuta lite betong-prylar. Jag fick ihop både det ena och det andra, får väl se vad som håller ihop sen när det bränt klart.

Ikväll har jag lagat brakmat till Älsklingsprutten :) Varm potatissallad och ugnsstekt lax. Fabulous!

Nej, men den där bilden. Laddar upp om där är synligt resultat.

Over & out :)

Jag luktar bacon

Äntligen helt ledig, blivit en massa åk till och från jobb senaste dagarna. Det blev en tur om gymet där jag fläskade på rätt bra med kondis och styrka, både för biceps, rygg, triceps, core.. ja allt! Asskönt! :)
Sen trampade jag hem, sköljde av mig värsta svetten, på med bikinin och ut på gräsmattan utanför med en filt och nu är jag brun/rosa på mage och kinder.. resten fick inte så mycket färg som jag önskade. Menmen, man kan inte få allt på en dag. Rom byggdes nte på en dag heller.

Är så nöjd för jag har kommit på ett namn som jag kan tänka ge min blivande italienare. Har bestämt att jag ska ha en tös. Vi ska bli Alex flickor :) Och så är det med det.


Snart kommer syrran och då blir det mys med korv & bröd och New Girl!

peace

Veckan är slut.

Vecka 20 är slut.
Jag möblerade om i lägenheten igår, vilket resulterade i att jag kunde hänga upp min wannabe-kristallkrona igen! Success! Har haft en stor expedithylla som råkat stå precis under lamp-uttaget ett tag. Men nu står den på ny plats så lampan fick komma upp igen!!! :)


Mewspews :)

På hårfronten. Igår hade jag en riktig turbodag. Och bland all turbo så fick mina hårtoppar suga på lite kokosolja i 4-5 timmar innan det blev dags för en dusch, topparna verkar nöjda minst sagt! Mjuka och gosiga, inte lika trassliga. Alltid ett plus!

Skrivtorka.

peace

Tiden går och det händer grejer

Lite news på hårfronten då. Den del av håret som är hyfsat friskt känns mjukare och underbarare än någonsin samtidigt som det som är förstört av håret.. är förstört. Man inser vad slitage gör på håret på riktigt när det äkta kommer fram. När inga kletiga siliconer och mineraloljor täcker håret. Blir en klippning, snart!!
Har börjat massera in Ricinolja i håret av lite olija anledningar, ni kan ju prova att googla det så kanske ni finner en av mina anledningar.
Har även uppdaterat balsam-kollektionen med 2 nya som är populära. Först fructis strength & shine(Grön flaska med blå logga/text) och därefter tresemme naturals!(står till och med på flasKan att det är silikon och parabenfritt..HELT OK ALLTSÅ!, Vit flaska med gröna blad på).
Den sistnämnda köpte jag för att det ryktas att den är väldans bra att tvätta ur ricinolja med när man som jag inte tvättar med shampo. Så det ska testas så fort detta inlägget är klart, har ricinolja inmasserat sen 40 min tillbaka.

I övrigt då? Jag har fått en lönespec som innebär ett Ullaredbesök snart med syrran/orna. Även kan jag råda bot på min bil som behöver en svetsomgång undertill. Life's good. Men efter det blir det inte mer.
På onsdag ska jag och babe till Malmö en sväng efter jobb, vi ska ev. på ett möte med en hyresvärd. Spännande! Hade varit gött om det lossnat snart så man får lov att hitta den där trean med en uteplats eller balkong. Som man kan dona i. Där vi kan bo. Han och jag. IHOP!

Mer då? Vi har gjort en preliminär-plan för gotlandssemestern och ett tält har införskaffats(lån av mor & far), Karlsö är inplanerat och eventuellt ett grottäventyr. Tänker inte se The Descent innan jag ska ner i grottan och härja. Ångest.

Träffade äntligen Krillan & Mille igår med. Så stor mille har blivit! Och snackar gör han som bara den! Och så go han är! Haha :) Har fått dille på allt smått och gulligt som vill bli omhändertaget.. Men nej, barn får vänta ett par år till. Har som, många gånger, tidigare sagt att jag har annat att göra först. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och få bort ricinet. Om 1 timme rullas det till jobb igen :) Another night med Ida-Maria! Like på det.


peace

Måndag igen!

Härligt att starta veckan med en brödklump i magen.. hm, jag vet inte om min mage är så himla bra på att mala ner sånt där. Trots att det ska innehålla både fibrer och skit som ska vara bra för magen. Sväller liksom upp och det känns som om jag har deg stoppat ända upp till mandlarna. Likt en gås som tvångsmatas för att få större lever.

Hur som, för att bli av med degen har jag nu spenderat 1,5 timme på gymmet och kört igenom hela kroppen, nästan. Fokus låg som vanligt på rumpa, rygg och axlar. Dessa små sillamjölkarna till armar behövde kanske lite mer än de fick, men det fick duga för idag. Gav mig på den löjliga trampmaskinen och fick känna på hur det känns när ens rumpa brinner. Lär göra ont imorgon och jag såg säkert för jävla dum ut där jag stod och trampade som alla andra gör.. jag är säkerligen inget undantag, men jag fattar i alla fall varför apparaterna är så populära nu.
Nån som har tips på att bygga upp bröstmuskulaturen så man inte ser bröstbenet mellan boobsen..? Lär ju inte göra en bröstförstoring som kan dölja det, men där borde ju finnas lite muskelfibrer man kan worka lite så att groparna mellan revbenen försvinner? Anyone? Kör ju lite med skivstång va, men det känns ju liksom mer utåt armarna än inne i mitten, om ni greppar vad jag menar?

Nä, lite fisk & potatis nu, en välförtjänt dusch och sen bär det till jobb. Kväll hela veckan med Ida-Maria :) Sweet!

peace

Underbar Söndag

Idag har Alex och jag haft en sån där nästan onödigt mysig söndag. Vi har myst, slappat, småpratat, ätit, sprungit en sväng i Torup(underbara skog), ätit god mat, unnat oss glass.. Jätteskön söndag då man kopplat av men ändå fått saker gjort, man har inte bara varit ett lik som man annars är.
Innan låg vi i sängen och skrev ner lite hållpunkter för vår semester på Gotland i sommar. Det pirrade till ordentligt i magen när jag insåg att det bara är 6 veckor kvar. 6 veckor som kommer gå ganska fort om jag känner tillvaron rätt.
Så kort tid dit då jag äntligen får krama om min älskade Anki igen och kidsen! Tänker ibland på hur mitt liv kunnat vara, hur troligtvis konstigt och dåligt mitt liv hade varit om jag inte fått formas av dem.
Undrar egentligen vart jag varit idag om inte Alex trädit in i mitt liv..? Hm.. nä, ingen tanke jag vill spekulera i.

Har även ägnat en timme av dagen att drömma om italienaren som ska få lov att flytta in i mitt och Alex liv när vi landat i en lägenhet ihop. Och jag ägnar många tankar ganska så ofta åt vad denne kommer att få heta. Är inte helt hundra på om det är en tös eller en pojk som ska få lov att flytta in.. Det lutar ju såklart mot en tös men det är oftast pojknamn jag kommer på när jag väl tänker på namn.. Vet inte varför dock. Får göra lite mer ordentlig research i det där, känns väl dumt att ha en namnlös hund.
Alex konstaterade även att jag kommer få mycket att sy & pyssla med när hon har anlänt. Såsom mössor och tröjor och cuddlebags kommer det ju sys av i massor! Kommer nog få sicka mig en lite större islandströja med som hon kan få plats i, kanske som man även kan klä inuti för ännu mer mys! :) Åh, man(jag) blir så fjantig av att sitta & drömma om sånt!

Nu ska jag göra slag i saken och researcha namn.

Kan även meddela att jag varit utan schampoo i 10 dagar. Inte fett och håret blir mjukare för var dag!

peace (:

Ny design!

Ja, som ni ser har den nu ÄNTLIGEN ändrats. Dock var jag så lat att jag inte brydde mg om att sitta och skriva alla stil och kodmallar själv..! Så det blev en basdesin från Designbloggar.se och så lite egna färger och bilder. SAH!!


Nu har det börjat..

Som ni kanske ser så har jag börjat ändra här.. har en tillfällig lånad design sålänge.

high waist <3 shorts

Jag har då hamnat i skaran som har höga slitna jeans.. And I love them! Tror jag har hyfsad bodytype för det trots mina enormous volleyboll-lår.. Men det är inte mycket jag kan göra åt dem i alla fall, hade inte tänkt sluta äta igen i alla fall. Accept your body-type och lär dig älska den, kroppen är rätt grym ändå. Den klarar sig själv allt som oftast. Ät det som gör dig glad, gör det som får dig att må bra..treat your body!!!

Av lappen att döma ser ni att de är från Gina, pass på bara för slitningarna är olika från par till par, en del visade ju hela härligheten när man rörde sig. En del avslöjade underkläderna hur man än vred och vänte på sig.. tror inte jag köper shorts för 299 för att visa muffen. Nej, tack. Andra ser kanske en affärsidé i det men inte jag.


Över till något annat, jag kanske har tjatat om Italiensk vinthund ett tag..men jag längtar verkligen tills jag får möjligheten att hämta hem min nya familjemedlem. Vem han eller hon är vet jag inte än.




Titta bara! SÅ SÖTT!!

De älskar att krypa innanför tröjan också, vad är underbarare???

Balsammetoden

Jag har under ett par veckor nu funderat på den är balsammetoden som det skrivas om ibland i tidningar och andra ställen. Innan jag genomförde min senaste permanent (mars 2011) så ville jag på något vis locka fram mitt egna fall i håret men tyckte att det lät märkligt att inte använda schampoo i håret.. Men nu, permanent utvuxen och hår torrare än nånsin så har jag omvärderat det där. Det makes sense i mina öron att tjockare fetter som siliconer och paraffiner inte kan tvättas bort av annat än schampoo med sulfater och ännu mer siliconer som ska göra att det upplevs som rent och lent/reparerat. Men det är nog bara en ond cirkel det där med schampoo-användning. Har en vän som för flera år sen lärde mig att om man vill få bort DAX-vax ur håret ordentligt så mojsar man håret fullt med rapsolja först innan man försöker tvätta bort vaxet då Fett löser Fett.
Sagt och gjort så gick jag in på lockig.se och skapade ett konto där för att läsa igenom forumen där och nu sitter jag här, dag 5 med 3 olika balsam och även en aloe vera gel (som jag hittade på TGR för 30 kr!)



Dessa produkter använder jag nu. Den helrosa flaskan blev mitt "sista" schampo, har den kvar utifall att jag skulle råka få fel ingredienser i håret som förstör balsammetodens syfte.
Vit Naturelle flaska är tvätt-balsam, det andra Naturelle Berry fusion är ett mer vårdande balsam och innehåller protein(som är perfekt för de med supertunna hårstrån som jag, ger bounce till håret). Vit flaska med grönt lock var ett balsam som jag av ren slump hade kvar sen innan som inte innehöll "fel ingredienser".
Råkade läsa på en blogg(http://junesabstracts.blogg.se/) att man kunde ha lite vad som hest i håret för att vårda det, sålänge det var glansgivande, återfuktande, uppbyggande.. Då råkade Aloe vera gel vara något som man kunde ha i håret, även RFSU's Klick kan man ha i håret för att ge det glans. Hur som, jag hittade gelen på TGR för 30 kr och inga elaka ingredienser så varför inte prova? Det kommer väl ta ett tag innan jag hittar produkter som ger fabulous resultat varje gång, det är väl det som är hela trixet med det hela. Hitta det som funkar. Har ju planerat att permanenta håret till hösten igen och det skadar inte att återfukta håret tills dess och när permanenten väl är gjord så skall denna metod vara perfekt lämpat för mitt då ännu mer uttorkade hår.



Såhär ser håret ut idag, dag 5 utan schampo och jag brukar vanligtvis få schamponera var 3e dag för annars blev det så fett att man blev galen. Tro mig, visar mig INTE ute med fett hår.

Vad är "fel" ingredienser då? Jo, vad jag förstått ska man undvika alkoholer så långt det går, men framförallt siliconer, paraffiner och sulfater. Vill man tvunget schamponera ska man välja ett sulfatfritt schampoo (typ Libero Baby Wash).
Det man ska använda som sista schampoo ska dock innehålla sulfater för att rensa bort gamla siliconer och paraffiner från håret.
Lär och läs mer på www.lockig.se