Vad menar du med midsommar?

Det är ju bara en tid på året, varför firar man det egentligen? Är det en sommargrej som i, ja men vid midsommar är sommaren här ju? Nä, verkligen inte. Lika lite som att vintern är här när det är Julafton. Nä vet du vad, vintern kommer i januari och sommaren i juli. Flytta högtiderna. Ha! Ha!

Förbereder mina två veckors ledighet med färg av bryn och fransar.. just för att dess existens ska uppmärksammas, gör jag nte detta lilla ingrepp så försvinner de in i genomskinligheten, för det är väl inget fel att göra 40-dagars sminkningar? Rätt skönt att slippa måla sig varje dag. Synd man inte kunde göra likadant med likringarna.. Hade varit skönt att slippa dölja tvättbjörnslooken varje dag... Är det något sknhetsingrepp jag gör i mitt liv så är det att dölja mina mörka ringar under ögonen..för att slippa sminka bort det VARJE dag, även de dagar jag INTE sminkar mig..

Ett arbetspass kvar som kanske tidigare sagt. Men prognoserna irriterar mig. De där dropparna regn de hotar med kan de få lov att skita i.. Enligt min åsikt i alla fall!! Jag ska ju bli jättebrun nu när jag ska vara ledig och allt!

peace

Funderare

Varför är ansiktet alltid vitt trots att man solar det?

Och varför blir jag bara brun på magen?

Drömmar så nära att de går att ta på

Nu är man ute på Österlen igen, myser i nostalgikänslorna som kryper i kroppen när man går ut på stenplattorna i morgonsolen. Man känner sig nästan som 11 år igen med sommarlov, ett långt, varmt sommarlov framför sig med massa bad på stranden, sand i håret och svarta fötter efter lek på gräsmattan tills man storknat. Brända axlar, skrapade knän, yrsel av all sol. Gärna, Jatack!

Hur som helst, ett arbetspass kvar och sen drar jag till Gotland med min bättre hälft, Alexander. Har otroligt mycket att visa och troligen kommer jag inte hinna med allt, men det bästa som hinns ska hinnas :) Mycket slappa och mycket sol vill vi ha, så SMHI får gärna komma med såna prognoser. Gärna alla andra metrologer också.

På tal om Alexander, denna genomsnälla, underbara, omtänksamma, good-looking, roliga, busiga och lika cp-iga kille som jag.. Ska jag flytta ihop med. Har ju vetat om detta nån vecka nu men det går liksom inte in i mitt trånga huvud. Jag blir lika sprallig och glad när jag tänker på det men känslan försvinner fort igen då det såklart är lite tid kvar innan det händer, det gör det hela lite svårt att greppa va.. Men jag är hemskt glad och vi kommer få det hemskt fint när vi flyttat in och bonat till det hele :)  Reminds me att jag bör göra rokad på vinden och leta upp sådant jag kommer vilja ha i nya lyan.. Han är bäst, det var mest det jag ville få sagt!

Man förtjänar att ha det bra, må bra och vara glad. Med den man är, för vad man är, för hur man är. Med den man älskar.


peace

Livet leker och musklerna bränner

Jag älskar att träna, när jag väl har flowet inne. Det är ritkgit skönt att kunna lägga på mer vikt och inse att man klarar det, göra nya övningar och inse att man har rätt bra core, svettas så tröjan blir genomblöt. Lite äckligt men efteråt känns det så förbaskat bra. Och så sover man ju så förbaskat mycket bättre om man fått frigöra lite endorfiner under dagens lopp.

Proteinshaken står här bredvid mig. För jävla äcklig är den, mintchoklad? Vad fan tänkte jag där? Note to self, köp syntetiska smaker i fruktform, förstör inte choklad. Låt choklad vara choklad och syntet vara syntet, never mix.

Livet leker i övrigt, job, träning, sömn går bra i hand denna veckan. Hyfsat i alla fall. Sabbar det snart med för mycket sysselsättning men jag njuter sålänge jag kan. På torsdag åker syrran och jag till Ullared, väl välkommet! Ska bli roligt att proppa lyan full med grejer man troligtvis inte behöver.. särskilt bra nu när jag ska flytta, mer att bära. Perfekt. Ni anar ironin hoppas jag?

En knäckemacka i duschen nurå.

Peace

Något glad!

Färsk potatis är det godaste jag vet, massor med smör till ska man ha om man inte gör varm potatissallad utav den. Tärna, koka med salt & dill. Blanda ihop creme fraiche, dijon-, söt&stark senap, salt, socker, svartpeppar, vitpeppar och basilika så får du en god varm(ska serveras varm) potatissallad som funkar till både stekt och grillat!

Utöver det så skrivs det kontrakt på onsdag! Och jag är gladare än någonsn!

Och jag som aldrig skulle bli malmö-bo flyttar nu till Malmö.


peace

Fullträff!

Tjoho! Ni kan tro att jag är glad!
För läget är såhär att i onsdags hörde hyresvärden av sig från Bunkeflostrand och sa att där fanns en ledig trea till mig & Alex att titta på, toppen tänkte vi men blev lite mer suspicious när de sa att det var på tredje våningen, loftgång och att den låg i nordväst.. hm.. jaja vi åkte och tittade med is i magen och tänkte att vi åtminstone får se hur en typisk lägenhet kan se ut.
Väl där så blev vi förälskade, den delen av ofgånen har man ifred om inte folk bestämmer sig för att gå i brandtrappan och vem gör det..? Tvättmaskineri installerat, fin matplats med fina småfönster precis vid matplatsen, bardisk från köksdelen till matplatsen, lagom stort arbetsrum med förvaring, lagom vardagsrum med stora fönster och fransk balkong, lagom sovrum med garderober, kaklat badrum och massor av förvaring i form av garderober, vita väggar och tak, ekparkettgolv...

Är minst sagt eld och lågor och det känns greppbart att få flytta in snart. Ska bara få klartecken att vi får den, sen går det bara åt ett håll :)
Har lite planering framför mig nu :)


LML!