Chocken när man vaknar.

När man går och lägger sig i en ny säng, på ett nytt ställe så brukar man inte reflektera särsilt mycket över stället när man somnar.. Igår morse...efter första natten då sängen står på en ny plats på ovanvåningen så blev jag chockad när jag öppnade ögonen och insåg att jag inte var på min vanliga plats. Under en millisekund var jag på väg att få panik och hela kroppen spändes.. men sen insåg jag vart jag var.. hemma.
Det är så ibland när jag sover hos andra. Hos folk jag känner, känner mig trygg med, jag har varit hemma hos dem miljontals gånger och ändå blir jag under någon ynka millisekund panikslagen innan jag fattar vart jag är någonstans..

Sitter just för sekunden och kräker på plugget inför tentan imorgon. Inte alls pepp elle rmotiverad men jag måste likförbannat göra det. På G att bli frisk nu igen, äntligen! När jag pluggat färdigt ska jag ut och springa en sväng i det sköna vädret som jag inte tillåtits njuta särskilt mycket av alls idag :( hoppas på lika bra väder i helgen.. SOLA! <3

För övrigt.. Känns det bra på tentan imorgon..som att jag prickat in de flesta poängen och att det känns enkelt överlag.. så ska jag gå till Gina tricot och köpa mig en fulsnygg body. Den är skitful på hängaren..magisk fin på! Ljusblå är den, med mörkblå blommor :P

För övrigt måste jag gå ner ett par kilon i vikt..

Snorförkyld.

Jepp, igårkväll kom en underbar förkylning och ringlade sig runt min näsa.. Den rinner konstant & jag nyser som en galning. Som en kvalsterallergiker.

Fick resultatet på tenta förra fredagen och vet att jag klarade mig med ett G. Max poäng var 25 & för ett VG skulle man skriva 20 poäng. TRO FAN ATT JAG SKREV 19. Irriterar mig.

Det brann för övrigt i östra hamnen idag, stort svart moln över halva himlen, nej inte över malmö(inser du inte hur dumt det låter med tanke på sizen malmö uppmäter? Inte som stockholm men ändå.)

Maskinen på Tingvalla ikväll.. otroligt trött & mörbultad, lite feber och hela kittet.
Nu ska jag krypa ner i sängen, drömma om hur jag ska möblera om min lilla övervåning.. och suga på örngottet. I alla fall dregla lite..


tjau

Ny låt på hjärnan

Touch and go.. sitter man nu och lallar till. Ska ner och rufsa om hunden och brygga en kanna kaffe, pappen kommer snart hem.


Och ett vettigt inlägg för att kompensera..

Idag handlade Krillan ett Babyskydd, nej inte kondomer.. Bilbarnstol. Punkt!
Sen bar det till skopunkten där jag hittade ett par loafers och ett par stövletter som satt preciiiiiis där de skulle.
Hittade även ett slimmat linne på Gina. Ovanligt, nej det vill jag kanske inte påstå.
Sen hem, klistra på kontrollmärke på hojen.
KOM IGEN.. någon, Köp den! :D
Markus hade bakat bröd.. kan inte någon baka bröd till mig med?
Sen hem, hem. Köra & handla med moderkakan, sen hem och laga Flygande jakob som är något av det godaste jag vet.. Ett glas vin..



Lite.. vett? Tråkigt, men det var vad jag gjorde idag.

godnatt
over & out

Minnen och tidsfördriv

Jag har alltid varit ganska pysslig av mig genom åren. Fixat, donat, sytt, byggt, klistrat osv. Och gör jag inte det så sysselsätter jag mig med annat :P haha, ganska självklart kanske.
Jag har haft många smeknamn genom alla tider också.. De mest frekventa numera är snuttan(gillas inte), Fis, kickan & såklart granaten. Mamma och pappa hade dock ett alldeles särskilt smekis till mig, Kurtan. Vad fan? Men jo, jag antar att de har rätt om man kollar på håret. Det roliga med mitt hår var inte att det var tillrufsat eller nånting. Mamma kämpade verkligen med vatten & hårt knutna mössor runt huvudet på mig för att få det att ligga platt och fint på huvudet. Men så snart hon tog av denna ytterst hårt knutna mössan när hon trodde det vattenkammade håret var torrt.. Så reste sig håret igen!
    

För ett par år sedan..ganska många år sen nu när jag tänker efter, så övertalade pappa mig att följa med till fjällen. Jag, 11 år tänkte; Tjoho! SCOUTING! Så en pappa på 100 kilo och en 40 kilos elva-åring for till fjällen en vecka. Fy vad jag grät på tåget från ystad till malmö när vi lämnat mamma. Men jag fixade det och var med om ett och annat. Jag slickade på Sveriges största glaciär, skymtade kebnekaise, såg berg som såg ut som popcornskålar, åt mjukost på tub som aldrig förr på knäckebröd och tyckte om det.. rätt äckligt i vanliga fall. Jag skuttade runt på stenar och tyckte renar var sjukt läskiga och tvärdog på kvällarna efter de långa dagsmarscherna. Kommer ihåg att jag fick 3 myggbett i huvudet som efter mitt kliande resulterade i golfbollsstora knölar i huvudet.. Fick myggbett UNDER foten med. Sablar! Men, men.. jag var det yngsta ljushuvudet som kånkade egen väska genom kungsleden i nordligaste Sverige. Ärligt, jag vill dit igen för att uppleva det på nytt. För jag tror jag skulle uppskatta det mer nu än jag gjorde då. Som 11 år.
       
Tillbaka till pysslet.. Jag och Jenny (storstrumpa) fick ofta för oss att vi skulle bygga och tillverka saker själva. Vi har genom tiderna bygg en teater med marionettdockor, hästhoppningsbanor(avsedda för oss själva.. ) Kaninhoppningsbanor(som blev uppätna av Wilma & Willy.. Inte konstigt med tanke på att ljushuvudet jenny satte maskrosor i hindren), minst 100 midsommarstänger har blivit uppsatta i trädgården. Inte bara en åt gången då utan flera.Vi har gjort spökfällor och råttfällor, gjort eget bajs(man tar allt som finns i skafferiet och smetar ihop till något som liknar bajs..sen slänger man det någonstans så man kan skratta ihjäl sig åt det..Typ på en husvägg eller så gömmer man det där det kan stå och lukta sjukt äckligt utan att något fattar vart det kommer ifrån.. Vi har gjort många andra saker också,  som inte handlat om att bygga och tillverka.. Bland annat ridit in en skyrosponny, en shetlandsblandning(vilket var en killerponny, sjukt bitchig som delade ut både den ena och andra sparken mot en). Vi höll på mycket med hästar över huvudtaget.. Kommer ihåg när jag var runt 12 år. Vi höll till i ett stall va 2 km från där jag bor nu. En gammal gubbe vid namn Gustav hade stört många hästar som han inte riktigt orkade ta hand om..VILKEN TUUUUUR att vi dök upp.. ren tillfällighet va.. Hur som helst. Jag kommer ihåg när jag av någon anledning gick med på att rida stallets värsting. Terror. Den här sköna damen var hur vacker som helst, men hon levde tyvärr upp till sitt namn. Skräcktur. Tjoho.
Nån annan sommar så lekte vi i ett stall tillhörande en filur på då 24 bast vis namn Örjan.. hur man nu kan döpa någon till detta avskyvärda namn... förlåt.
Det var en vaaaaaarm dag, och jag tog ut fjordingen i stallet, Snottra. Helt underbar på alla vis.. lika envis som jag dock. Jag rättar till stigbyglar och så och låter tyglar hänga.. hon står & nosar i marken. Jag hinner nog bara precis sitta upp innan det är dags att närma sig marken igen då jag får en FET fjording rullandes över mig. Tjena, ett under att kroppen höll!
Nu hålle rjag mig till MC när jag får tillfälle.. en del islandshästridning på Gotland, men inga överdrifter. Men teknik och känsla sitter fortfarande där det ska när det väl stigs upp på hästryggen igen.. Förresten, mr. Nyckelben ska hämta sin Benelli imorgon. En lejongul historia. Gryyymt snygg..
Hittade en bild på min alldeles egna, specialdesignade Benelli.. Inte i plåt kanske.. men det är en form av ponny ju...
Hur i helvete kommer man på att göra en orange häst med blått huvud?



Den är också "Lejongul"

Jo.. systrarna bråkmakarpsykopater då.. snyggepolisen, psykopatbarnet och läraren

När vi var små var mamma och pappa inte svåra med att dra oss hemifrån. Ta med oss någonstans bortom civilisationen.. Där det enda man KUNDE göra var att ro båt i vars en idiotmössa.. Fast jenny trotsade och jag gjorde ju som hon på den tiden..


Nu blir det lite mer Elvis, och lite plugg kanske..

Avslutar med ett typiskt tidsfördriv man kommer på när man ändå scannar in foton..
  
Ganska barnsligt.. men rätt kul... Lustigt att resultatet blev en sjukt skelögd sara.. kunde inte låta bli att följa lampan med blicken helt enkelt och då blir det väl sådär..  Ni kan tro att moderkakan skrattade när hon såg att jag stod med huvudet i scannern.. ehum..
YES! Trött eller?

tjau

Dagarna närmar sig.

För det första, imorgon sätter i upp vävtapeten i det vardagsrummet som vi byggt om. Dvs, få dagar kvar tills det är klart och man kan börja flytta in!
För det andra, Gotland. Pratade med Anki idag och vi fick många tankar vädrade. Bland annat om ombyggnationen av repan, vem vi ska anställa som kock, hur min tid ska disponeras, vilka datum som gäller för Anki-klassikern, stångaspelen, Gotska sandön, när jag ska hem, hur jag & Aaua ska bo.. Blir pepp av den kvinnan! Slutligen, moderkakan har fixat en resväska till mig som jag nog kan sätta 10 kronor på att jag får plats i :P Ska testas, jajajaja ska fotas med.
För det tredje.. jag vet inte. Åka härifrån har börjat göra lite ont i mig ändå..

Ska man satsa?

Vill du?


Seminarium i Kvantitativ datainsamlingsanalys imorgon.
Lärde mig på förra föreläsningen vad jag tror är världens längsta ord, hela 43 bokstäver.


P R O D U K T M O M E N T S K O R R E L A T I O N S K O E F F I C I E N T L I N J E N


Godnatt.

Klart tössen ska med o se Bruce :D

Kan man vakna av ett härligare sms? Helt ärligt, går det?!
Inte en chans i världen!

Dags att planera.



over & out

älskade, underbara - du fann mig igen

Man vet oftast när man hör ihop med någon. Eller något.
Sommaren 2005 köpte jag en Gotlandsring. Det är en silverring i lite speciell form med bladmönster på, jag köpte den som tumring och jag har alltid haft problem med ringar då de känns obekväma, klumpiga, ivägen, fastnar i saker eller bara gör ont.
Den här är perfekt. Den sitter perfekt. Är jätteskön. Är inte i vägen. Den är snygg.
Jag har aldrig blivit av med ringen, den har alltid varit med utan att jag ansträngt mig särskilt mycket för att verkligen hela tiden veta vart den varit. Den har bara dykt upp så jag har haft den på mig varje dag sen dess.
Men nu.. Har jag varit av med den ett tag. Min högra tumme har varit naken, ensam och.. ja, den har itne varit sig själv utan sin Gotlandsring. Den betyder mycket för mig också eftersom Gotland blivit en så stor del av mitt liv nu. Jag har ju Anki där, Isak, David, Micke.. Bästa vän, Stefan med rötter i Eksta, vår speciella relation då inte ens ord behövs för att veta vad som är fel eller vad som besvärar eller vad som precis just nu gör jorden till den lyckligaste platsen att leva på..
Hur som helst, jag har varit av med ringen..

Och i morse rullade den fram på golvet efter lite städning.
Du fann mig igen - eller så fann jag dig.

Vi ska för alltid vara tillsammans! :D

sjunger, skriker, skrattar, ler och njuter

Den här låten skriker jag. Inte att jag skriker, men den uttrycker mig. Precis just nu.


Sommar, du sköna sommar

Pratar ännu en gång väldigt ivrigt (!) med käraste Aaua. Hon börjar få napp lite här & var på jobbkanten. Vi tar inte ut något i förskott men att de hör av sig bådar gott!
Kan knappt fatta att jag ska spendera en hel sommar med den bruden på världens vackraste plats. Gotland. Just det, Gotland.
Har börjat skriva packningslista (jo, ärligt! Det är sant!) Och planera resan upp, när, hur & vart osv. Ni vet den gamla visan..
Har även funderat på allt som jag måste visa. Det man inte får eller kan missa, det som ska upplevas och det som kan skippas.. inte mycket men ändå..

Nu ska jag dra ihop mina paltor och åka till svedala för lite mys med Maria alias Stampe ;D


(Jobbigt att åka ifrån en särskild här hemma dock.. )

Världens bästa helgen - klösa ögonen ur varandra

I flera veckor har emma och jag längtat, pratat och skrikit/skrattat av glädje för att vi skulle få EN HEL HELG TILLSAMMANS i stugan.. I mälarhusen, långt bort från civilisation och internet. SKÖNT!
Fredag, jag har föreläsning på FM och sen bär det snabbt hem för att hämta iordningpackade väskor, prata med pappen och plocka ihop emma för att åka till simrishamn där hon skulle fika med felicia och nån annan medan jag lirade lite volley med Julian, Sten & Anton..
Innan volley & fika så handlades det mat & lite på bolaget. Gottgott!
Trillade ner i hamnen, tog lite foton innan vi rullade mot torpet..
Trötta, alkoholiserade men glada att vi äntligen var på plats och hade fått eld i spisen för att få hopp om värme i huset.

Lördag, jag tror irritationen mot varandra började här nån gång.. för att jag vad duschnödig men det var tydligen onödigt. Men envis som jag är (som den jävel jag är) så duschar jag och drar på mig min skitsnygga vårkjol..
Fika och fix under dagen, sen kom stig & barbro på fruktsalladsfika innan emma och jag ska ner till stranden. Viss irritation som sagt men inget allvarligt. Vi tog en öl och blev glada igen (: Hem och lagade mat som blev cepegott. Helt ärligt, klyftpotatis med stekt lime-kyckling. Jag dog där på plats så gott det var :D Ont i magen fick jag, men det var totally worth it!
Somnar quick efter film & läsning..

Söndag, Kill me..helt seriöst? Emma och jag behandlade varandra som om den andre var heeeelt dum i huvudet. Ingen gav sig heller. Envisa jävlar är vad vi är. Jag fick tarmvred på ef/kvällen och var sviinigt gnällig. Emma less på mig..
Fan vad negativt detta inlägget är.. hur som helst..vi kommer i säng, längtar till måndag båda två. Jag vill hem och emma vill skicka hem mig. Jag kommer hem 2 timmar tidigare än den utsatta planen och jag plockar hemma innan jag och pappa beger oss ut på en cykeltur.. (3,3 mil cyklade vi)

Jag hade sinnes med energi i kroppen som ville UUUUUT UTUUUUTUTUTTTUUUUUUUUUUUT. Fick äntligen ut den..Ca 1 mil hemifrån så är det ne uppförsbacka jag bestämmer mig för att ta stående. Vickar cykeln vant under mig för att få ut så mycket kraft som möjligt.. sätter mig & inser att styret inte satt där det skulle, hjulen rullade framåt men styre pekade åt vänster. Great! Pappa! INSEKTSNYCKEL TAAAAAA-AAACK.

Hem, duscha, plocka ihop grejer för natten. Åker till malmö på Lagmöte. Kom fram till många bra punkter för att förbättra vår motivation och glöd. Tillbaka till Ystad för en VÄRD kväll.

Värd morgon, tidig men värd.

Föreläsning med gravida Robert. Fick min kopia av en bok av käraste Anna..
Åkte till Ystad, hämtade bilen hos mamma, satte in pengar på banken, hem, tvätta bilen, upptäcka en buckla till på bilhelvetet.. den blev ren i alla fall. Biljävel.. Och du ska vara ny va? Skit ner dig.
In till Ystad, handla, ner till mcskolan och klistra på kontrollmärke på hojen. TITTA, FORDONSSKATT BETALD. Kom igen! Köp den nu! Jag vill ha ny hoj!

Betalde mitt mc-ställ idag med. Så det lär komma i nästa vecka.

GÖTT!
       
Notera, Emma är 153(MAX?!?!).. Jag är 181 :D

Precis krängt pizza, ont i magen som en dåre. Men gott var det.
Efter ett tufft pass Body Combat så kan man fan kränga det utan dåligt samvete. Satsar på minst 5 mils cykling imorgon hur som helst.

TJAU!

Musik

Det finns nog inget som kan upprymma mig mer, fylla mig med mer känslor på en och samma gång.. som musik. Inget kan jämföras med musik. Ni asswipes som säger att man gråter till böcker och filmer.. jag gråter lika mycket till musik. Ni som säger att text och film är vackert, Musik är vackrare och kan uttrycka mer på en och samma gång.

"Do you like music, Sara?"
- Like? I LOVE music!

Det var jessas fråga när jag kunde alla artister & de flesta titlar som spelades under en resa till Halmstad i höstas.


Ja, med tanke på vad musik gör med mig så gör jag nog det.
Jag lyssnar verkligen på musik nästan HELA tiden..

Vilket gjorde att helgen som precis varit har gjort mig smått.. tom..

Mer om det i nästa inlägg. "Helgen så emma & sara praktiskt taget ville klösa ögonen ur varandra trots att de älskar varandra så mycket"

Digital Love


Lyckorus

Jag trodde jag tappat greppet. Att jag var lost in space.

Lycka.

Glädje.

Lyckorus.

Självklarheter.


Osäkerhet.





Jersey Girl.