Det är tur man har en händig man

Nu så är hyllrna uppe, fint blev det (:



Lite mörk bild, men man ser vad det föreställer (:

Söndagsmys

Sova länge (enligt mig, tidigt uppe enligt Fredrik), för att sen strosa runt lite med frulle, skissa lite på min framtida uteplats jag vill knåpa ihop nästa sommar (ja, 2012.. gräsmattan anlägger vi nu i april/maj och den måste få en chans att ta sig innan nästa anhalt i trädgården)..
Sen bar det hem till mina päron för att ta hand om lilla Lara, inspektera plattorna som jag eventuellt kan få lov att norpa nästa år (efter en högtryckstvätt), och bara slöa ett tag. Efter det bar det till Skåne-Tranås Solbacken där vi blev bjudna på lite mat av Fredrikens päron (: Mys! Lite skitsnack & sen rullade vi till Plågan & kollade så värmepumparna var igång eftersom Svåger+flickvän är i Grekland och njuter av vårvärme där.. lite avundsjuk. Längtar efter vår jag med så det skriker i kroppen..

Om en stund ska vi sätta upp lite tavelhyllor i TV-rummet. Äntligen! Langar bilder sen.


Kan förresten meddela att mötet med Gerd på vandrarhememt i Skåne-Tranås var lyckat. I påsk vill hon att jag ska börja snurras in i systemet! Me like!


Nu ska jag sätta fart här. Peace!

Godmorgon Torsdag

Gröten står på spisen & värms sakta upp med russin & kanel.. Helt ok frukost tycker jag är det kommer till mätt-i-magen-länge. Smaken är ok, men man tröttnar fort & vi ska inte storhandla förrän imorgon så jag har ingen chans att variera mig innan dess..

Idag ska jag in till Malmö & plugga inför seminariet på måndag då vi ska hålla  en presentation av en uppsats. Har börjat förbereda presentationen since jag hade tid ändå.. Då kanske det inte blir så många timmar som vi ska sitta där. Hade varit ok då jag vill hem & äta innan det är dags för träning ikväll. Sugen på både spinn & combat.

Tullen gick ju uppenbarligen inte..men inte är jag bitter för jag har nästan foten inne på ett vandrarhem i Skåne Tranås!
Ser mäkta fint ut på bilder & jag har ju faktiskt bara åkt förbi det IRL. Så det blir ett besök nu de närmsta dagarna så man kan prata med dem som äger stället. De visade ju lite intresse eftersom jag hade erfarenhet sen innan, tack Bunge Vandrarhem.
Har faktiskt kommit fram till att om det kommer funka så jag får jobb där, då skulle det innebära en fantastisk sommar. Då Nina & Rolle har små pollisar som ska börja ridas snart & de har redan fullt upp som det är nu, så kommer det innebära att jag efter jobb kommer kunna traska bort dit & hjälpa till med hästarna. = varje småflickas dröm (:
Ska nog jobba på den här lite extra. Det är till och med cykelavstånd dit. Om inte annat motorcykelavstånd med ;)


Nu ska jag få lite ordning på pluget innan jag åker, så det blir smärtfritt!

peace

Effektiv tisdag

Jag har ringt ringt lite, mailat lite, skickat lite ansökningar.. jodå, känns helt okej måste jag säga. Sov inte alltför länge heller, men har fått veta att jag börjat snarka(eller om det faktiskt bara var tillfälligt eftersom jag var heeeelt slut igår & jag låg & praktiskt taget bröt nacka av mig i morse..).
Har även fyllt på mina handla-listor, en för storhandling, en för Ullared-ronden som syrran & jag snart ska köra. Har ju en deeeeel som ska handlas, bland annat köksredskap och ugnsformar.. & kläder såklart, det kan det inte bli för lite av.
Snön faller utanför igen & jag hoppas Skåne står på sig så det faktiskt är borta till imorgon igen. Hela kroppen längtar efter Våååååår.

Nu ska jag läsa alla texter till imorgon, kommer nog avnjutas med hemmagjord hallon&jordgubbskräm (:

peace

Visst är det gulligt?

Fredrik har varit ganska dryg idag, på ett gulligt sätt.. han har hållt på som en 7-åring som fått nåt love-dillande för sig att alla kvinnor han ser är det vackraste som finns, bara det att jag var ensam om all uppmärksamhet. Gulligt.. <3
Idag har vi fixat i tvättstugan & jag har fått massa tvätt tvättat, rätt skönt måste jag säga att få det undanstökat.
Varken igår eller idag har annars varit någon berikande dag mer än fixet & en nyinstallerad ryamatta i vardagsrummet!(Väldigt glad!)
Imorgon börjar nästa delkurs i kriminologin & på tullen är jag nog tyvärr rökt. Känns lite tråkigt för jag hoppads verkligen. Nu ska jag skrida till verket med lite andra idéer och planer istället. Vill ju verkligen, onekligen jobba.

 

Ryamattan blev mycket bätte än jag föreställt mig från början (: 595 sek, helt OK! Kanske inte ska säga att det stod 559 på kvittot.. men det är en annan sak.

Nu ska jag sticka färdigt min ärm till Islandströjan så man kan lämna ver det sista till mammen (:

peace

Burlesque

Väldigt bra & tuff film med Cher & Christina A. i huvudrollerna. Själva storyn är en vanlig teenage-dream supertjej-film som ag egentligen borde tycka är väldigt dålig eftersom jag önskar lite mer tanke & klurigheter i filmer. Men rösten från denna vackra kvinnan vägde lätt upp den dåliga storyn. Hennes röst skulle jag hugga av både armar & ben för.
Plus från mig, men varnar för snabba vändningar & b-skådisar.


Jag & mammen var i Komstad idag i skobutiken där jag av ren coincidence tittar i trätoffelhyllan & ser att de råkar göra högklackade tofflor.. Suveränt tänkte jag & gick till 42-hyllan & hittade ett par röda som satt som en smäck.. men de var lack-röda.. Och mtt mål var ju bruna. MEEEN, eftersom de gör tofflorna på plats så fladdrade jag med fransarna hos tillverkaren som la fram den sista formen mörkare brunt läder som han inte skulle få in mer utav..utskurna i size 42. Nu skulle han bara fixa "sul-delen i trä". Fine! Jag kommer få mina clogs som jag vill ha, old fashion way!
Passade på att ta en bild på ett par 34or som jag var övertygad om att Pysen skulle göra sig otroligt fin i.

 

Efter filmen hade dessutom jag & Fredrik ett ringäventyr då han hittat en av mina ringar, satt på sig den & konstaterat att det såg lite för feminin ut..sen inte kunnat få av den..

 

Peace


Sista stressdagen innan s k utlösning.

Imorgon är det tentadags & jag måste säga att idag var den mest framgångsrika på hela veckan, börjar få ordning på det nu, 2,5 teorier kvar som ska sättas & som tur är så börjar inte tentan förrän 13 imorgon. Dvs att jag kan sitta här ett par timmar till & skumläsa/anteckna & läsa igenom ppts en gång till utan att ha ångest för trötthet.

Tog en paus nu i eftermiddags/kväll, tog på mig kläder & pallrade mig till Lomma, där storasyster bor, på en kort fika, lite gitarruppträdande av Fredrik(svåger, jepp många fredriks in my family by now), för att sen rulla till Only i Malmö. Hade ju fått en fin inbjudan av Elvira dit för att få shoppa lite, få goodiebag & andra erbjudanden.. Tänkte att eftersom man aldrig brytt sig om att åka på något sådant innan så fick det bli som en grand finale för att peppa inför tentan, dessutom lite quality time med Jenny är inte alltid man får eftersom hon flyttat till skitLomma som sagt :P

Träffade även Sigrid, storasyster till Elvira, vi som tenderar söka samma kurser utan att ha berättat det för varandra. Vi hamnade först ihop på Juridik-kursen där vi lärde känna varandra, sen läste vi historia ihop som vi upptäckte att vi skulle göra 2 veckor innan kursstarten, nu i höstas sökte vi båda genusvetenskap, men jag hade kriminologi 2an som första hand & tog den istället medan sigrid hamnade på genusvetenskapen. Nu ikväll konstaterade vi att vi både har en plan B att söka socionomutbildning till hösten.. Weird.


Min plugghörna, och fisksoppa eftersom jag inbillar mig att omega-3 är bra


Goodiebag

Fick mig ett nytt rött nagellack & kamelbrunt(som jag dog inombords för när jag fick extrapris)
Halsbandet kommer bli underbart till min blåa långklänning som jag köpt på hm
Leopardlinnet har jag dragit i ett par gånger nu i vinter & nu fick det följa med hem, om än något stort, men det krävs väl för att dölja lovehandles & brazil.
Även ett baslinne fick följa med och underwear som jag egentligen inte skulle ha.
Och efter några trånande blickar på en jacka som Jenny köpte till sig själv så fick jag en förskottsfödelsedagspresent när jag provade en lagom till mig. Jenny köpte alltså lite kärlek av mig <3 Jättetack!!!

Nu ska jag få fart på plugget här så allt sitter till imorgon!
Peace

Tankerundgång

Tullen, gotland, volleyboll, tårar, funderingar, tentastress.. Det är vardagen fylld med nu. Idag har varit fyllt med detta.

Vet inte om jag ska vara glad över min förmåga att tänka & reflektera över saker och ting, känslor & händelser eller om jag ska försöka låtsas att jag är dum i huvudet & ser förbi detta..


Jag funderar ofta på varför jag fick förmågan att tänka. När andra uppenbart inte fått det.


Plugg

Jag är verkligen jättedålig på att plugga. Så snart man sätter sig ner & läser så känner man igen allting & känslan att man redan kan det dyker upp. Farligt! För när det sen är dags för prov på riktigt så är man helt blank i huvudet. Ingen bra taktik.. Har koll på 3 teorier nu i alla fall, som jag läst & kan i princip utantill.. ehm, nu är det bara 5 kvar då..

Ikväll har jag ägnat lite tid åt att planera kvällens träning på bollerup också, men jag upptäcker nästan alltid att jag har för många övningar trots att jag frsöker banta det så gott jag kan, det är alltid något man måste plocka bort för att man ska hinna med att spela på slutet av träningen med. Det är ju det de egentligen vill..

Jag hoppas verkligen jag får det där telefonsamtalet nu i dagarna.. att jag blir kallad till ytterligare samtal så jag har en chans att argumentera för varför jag ska få jobbet på tullverket. Chansen finns och jag vill känna den. Tankarna på det är så påträngande att jag nästan kan ta på dem..


Nu ska jag läsa in Strain.

Peace

Tung & förvirrad

Uppe med tuppen imorse & körde Fredrik till jobbet eftersom jag själv behöver bilen idag när jag ska hem till Päronen & ta hand om lilla Lara som behöver en prommis. Lara = Pappas långhåriga schäfer, dösöt & dödum, halvdöv & halvblind.

Direkt när jag kom hem så knäppte jag bara igång kaffebryggaren som var laddad & la mig i sängen för att vänta tills den var klar.. har en tendens att inte kunna göra något innan första koppen på morgonen.. Hur som så var det dumt att lägga sig i sängen, somnade som en sten & vaknade för dryga 20 min sen. Seg & hård i kroppen och tung på ångot vis & magen vrålade av hunger.. Nu, mannagryn & hallongröt och bränt kaffe senare så börjar det hända något med hjärncellerna & resterande celler i kroppen.. men det kommer ta tid att vakna känns det som.. och jag som verkligen måste komma igån med plugget idag. Måste göra en planering för kvällens träning med, har ju lovat anfall på menyn ikväll, förhoppningsvis blir det lika roligt som jag hoppas.

Måste sparka på mig själv snart så jag börjar ta fler bilder i min vardag.. bloggen blir så.. platt utan bilder. Måste göra ny header med, ni märker kanske att den gamla är bortplockad..

Innan dagen är slut ska jag kunna Social desorganisation, strain & sociala band utan problem är det tänkt.

peace

Alla jävla hjärtans dag (:

Jo, visst är det mysigt med en dag på året då man får visa sin älskling lite extra hur mycket man tycker om dem. Egentligen ganska onödigt eftersom det alltid står gull på menyn hemma hos oss och har gjort det från dag 1 vi träffades 2009.
Tänkte inte gnälla så mycket om denna dagen, jag har fått blommor & godis(som om man behöver mer godis på min numera Brazilian-like ass).. Jag har fått pussar & kramar & mys, som alltid (: Kan inte bli gladare!

Fredrik är ju minst sagt det bästa som hänt mig. Han är rolig, busig, barnslig, kan mycket, fixar mycket, lat, morgontrött, äter maten jag lagar, kramar mig, pussar mig, får mig att känna mig vacker.. Han är perfekt helt enkelt.

Perfekt för mig.

Puss älskling <3


peace

MycketattgöraFredag

Jag är ledig idag, men såklart en massa som ska fixas, lägenheten ska städas, trappuppgången ska sopas, en tvätt ska tvättas, bordet ska dra ut till långbord & dukas, mat ska lagas där emellan, tvätt ska vikas, tårtor ska beställas, snacks ska köpas, vatten kokas plus att jag sa hinna plugga teorin till måndag idag hade jag tänkt.. måste fixa kolsyrepatronerna också..

Wish me luck, kanske ska ta lite bilder på lägenheten så ni som inte varit här än kan få en liten inblick i min & Fredriks nakna apartment..


Peace sålänge!

Orolig natt

Ni an tro att jag är glad över att de starkaste vindbyarna inte höll sig här nere inatt! Har sovit lagom oroligt i alla fall, vaknat 1000 gånger, vridit på mig, snurrat rundor, gått upp & glott i fönstren, lagt mig igen, upp igen osv.. Har oroat skiten ur mig själv för den j*vla blåsten.. Man blir ju helt förstörd när man hör minsta lilla ljud, särskilt när man bor i ett gammalt hus!

Planen för idag är att jag snart tar tåget till Malmö för en föreläsning/seminarium i inlärningsteori..ska bli intressant att se om jag kommer till tåget, blåser en de fortfarande.
Älskling fyller år imorgon, måste hitt på nåt fint utöver det planerna lutar åt nu.

Nu ska jag packa ihop mig & kläder ska på. Inspirationen på klädval har fått ett rejält uppsving sen jag fixade walk-in closet till mig själv i söndags. Har för en gångs skull hitat på något nytt!

Har tyckte synd om mig själv på morgonkvisten med så jag gjorde mig själv lite chokladlaffe..Laddad till tusen nu!


Peace

Den eviga måndagen

Har nu försökt vara effektiv med både det ena och det andra. Pluggandet...börjar ta fart. Jobbsök & diverse planeringar går det lite bättre med. Det pirrar till i magen rätt ordentligt när jag tänker på  rekryteringen på Tullen.. Tänk om, tänk om jag inte, men tänk om det går, men där var ju så många till.. ungefär så går tankegången & det är som om något tar tag i matstrupen på mig & drar till så det skakas om där inne.. inte jätteskön känsla, men jag vill ju så gärna! Det hade varit ett big step i mitt liv!

Magen kurrar efter all effektivitet med jobbsök, stickning, referenssök, plugg, planering.. Gjore förresten en walk-in closet till mig själv igår.. rensade ut allt som egentligen inte skulle vara i den garderoben & nu är där fint, snyggt, rent & kläderna jublar över sina nya platser! Lätt att göra sig själv glad.
Nu är det magens tur, mack-race nästa!


peace

Nova Lund

Efter skolan idag bestämde jag mig för en tur mot Nova Lund. En tid har jag funderat på att köpa en maxiklänning till sommaren & föll för den blåa fina som tjejen på alla affischer har, där hon har ett par snygga clogs på fötterna med.. Men av nån anledning så har det dröjt för klännngen att komma till butikerna.. och av ren coinsidence så hängde den på väggen i NLs HM butik. Det var med fasa jag gick mot klänningen & vägade knappt ta i klänningerna för att hita min storlek. Jodå, den fanns där..då var det prislappen nästa... Djup ångest tills jag vände på den. 149 :- TAGET!

Knyckte med mig ett par clogs in bara för att prova dem..trots hög klack och massa remmar vid tårna så var det som att stå på moln..Mjuka, sköna, följde foten hel enkelt. Enda problemet var att tårna hägde utanfr framtill & hälen över kanten baktill, såg väldigt fjolligt ut..hade de funnits i strl 42 så hade jag ju lätt slagit till. Men nej, HM gör inte skori strl. 42 trots att fler & fler i populationen faktiskt har större fötter.. suck.


Hittade bara bild på skorna på hms hemsida, klänningen verkar inte existera egentligen.. inte nånstans!

I annat fall lär ni ju se mig spatsera runt i den i sommar..
Nu ska jag krypa upp hos Fredden i soffan.
Himla glad för min man <3
peace