Tisdagsfix & trädgårdsfix

Gårdsplanen är nu nergiftad.. med gift som bara tar växter & sen smälter & blir ny näring i jorden. Lite grus hade inte varit fel som man kunnat smälla på där nere..

Har läst några sidor på uppsatsen som jag ska opponera på. Planen är att den ska vara igenomläst idag, och igenomskriven imorgon.
Där emellan massa annat fix som jag egentligen inte har tid med. Men det får gå ändå.

Ni ska få lite bilder på disasterträdgården senare..


peace

Fredag & sweet marine

Jodå, ett försök att vara lite produktiv idag har då gjorts.. Jag har hämtat min uniform (fast byxorna var för stora så de ska bytas i nästa vecka), jag har storhandlat & glott efter växtgift.. men hittade bara round-up fär 129 vilket jag struntade i då jag tidogare köpt den för 79 sek..



Det där skrev jag igår & sen gick jag & tog kameran för jag tänkte visa upp lite grejer jag handlat på Gekås.. Sen ringde Nina & jag stack till tranås & hjälpte till med hästarna..Slutade med att vi stack ut på en ridtur & jag fick rida Odinn (: Rolles häst, alltså hästen som aldrig lånas ut. Lite special.

Här kommer bilderna hur som..


Påslakanset vars mösnter I loooove..


Byxor längst till V. Favoriter i sommar, även french flag-dress som jag trodde från början..men vid vidare eftertanke så fick jag det till den holländska flaggan.. och vid research så var det den jugoslaviska flaggan. Hur som så älskar jag den! & Linnet till höger är en klar favvis med!


And of course a looooovely bag!


Ny necessär (:


& En sweet marine-topp..Love stripes!


peace

Oooh..

Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan häga tvätten & därefter duscha & göra mig hyfsat iordning. Sen plockar jag upp lillasyster & kör mot Ystad, byter bil & sen till Malmö för att lämna in uppsatsen som nu är utskriven. Ångest, aa...

Imorgon blir det Gekås! Ska bli sååååå kul! :D Längtar! Tjihu!

peace

Monday I'm in love

Måndag och uppsatsen är färdigskriven. Det som ska göras nu är att korrekturläsa varje del för sig så delen får sagt vad den ska säga och kontrollera mina milslånga meningar så de inte förekommer utan blir snyggt uppdelade av en vacker punkt här och där..

I lördags var det cowboy-party i Nybro vilket var hell of a ride, riktigt roligt! God mat, treviga människor trots ett spann fån 18 - 70 bast. Magen mådde sisådär efter chili con carne som det bjöds på.. höhö!

I eftermiddag blir det några timmar jobb på YES innan dagen är slut.

Kommer kännas skönt när uppsatsen är korrad. Då kan man i lugn & ro skriva ut den, klumpa ihop den i en mapp och plocka med en massa annat imorgon tills jag ska åka. Sover i Lomma imorgon kväll för att på Onsdag åka till Gekås & bränna lite pengar som jag har sparat ett tag.. vilket ska bli väldigt skönt då jag avstått en hel del för att kunna bränna mer där uppe! Tjihu!

Nu ska jag korra de första delarna i uppsatsen!

Peace!

Just ja, Bikinin

Visar inte bilder med den på förrän jag fått en ärlig chans till lite bränna.. Solar ju inte solarie så det kan ta ett tag.





FAJN animal print! (:

Is i magen

Nu gäller det att hålla sig till planen och faktiskt producera. Nu har jag läst igenom hälften av arbetet för att komma igång med inspiration på vad jag ska få ner kommande slutspurtsdagar. Målet är att ha uppsatsen klar på söndag så jag kan skicka den till syrran som får korra den språkligt & sen får Fredden läsa så det låter rimligt det jag skrivit.

Innan idag for mammen & jag till Malmö för hon skulle ha en väska på JULA & jag ville prova bikini på lindex (bomb-shell yes it is). Plus att jag skulle lämna böcker som hade sista inlämning igår..Och jag hittade en del nya som kan vara värt att ta upp i mina analyser & slutdiskussionen om kommande projekt som kan vara intressanta att ta upp..

Steg 1. läsa & väcka inspirationen
Steg 2. Skriva färdigt analyser för snatteribrotten.
Då lär jag vara uppe i närmre 17 sidor text.
Imorgon, steg 1. Göra analyser & spss dokument på bostadsinbrott & redovisa mitt fynd & ta upp vidare forskningsstudier på detta.
steg 2. kontroll-läsa & rätta till åsyftningsfel som jag är bra på att göra.
Break för att åka till nybro & sätta upp tält inför lördag.
Sen lär jag väl försöka sitta med det imorgonkväll med & kontrollera.. Uppe i 20-22 sidor..
Lördag, skriva slutdiskussionen, några sidor till(förhoppningsvis fler än 25).. sen är det partaj på kvälla! :D

Söndag, sova & sen läsa igenom en gång till för att kontrollera röd tråd. Skicka det till syrran & sen korrigera det innan fredden läser.. sen en till korr antar jag.

Måndag skall endast ägnas åt innehållsförteckning, källhänvisningar och ordna upp bilagor(SOM KOMMER BLI NÅGRA STYCKEN)

Tisdag ska uppsatsen lämnas in och sen beger jag mig till Lomma (: Onsdag blir det GEKÅS! <3


peace

Stress

Nu känns det som om jag inte kommer hinna, samtidigt som jag tänker varför skulle jag inte hinna?

Öser på en stund till med statistiken..försöka få rätt på det. Sen blir det lite jam & svettas i bastun en stund.

Judas

Jag måste erkänna att jag blev förbannat arg. Inte på Lady Gagas nya fantastiskt medryckande låt, men på folk som inte fattar sig på mänskliga rättigheter. Jag menar inte att man inte har rätt att uttrcka sig, men att man kasnek borde tänka sig för när man väljer att uttrycka sig.
Jag är med i svenska kyrkan eftersom jag är född in i det, ärligheten talar för att jag ska gå ur då jag den övertygelsen jag har är att flest människor har dött i världshistorien pga religion. Jag är väldigt osäker på vad religion egentligen gör för nytta mer än skapa trygghet hos den som behöver något att tro på, men jag har uppfattningen att det inte finns någon form av logik i religion alls. Tyvärr är det min åsikt men jag trampar inte på andra för att de har en tro, tvärtom måste det vara väldigt skönt för dem att ha något att tro på, men låt då oss andra få tro på det vi är trygga med. Mänskliga rättigheter, rätten att tro, tycka och yttra sig gäller alla men jag tycker att respekt finns med, inbäddat i alla tre rättigheterna och alla rättigheter som jag inte nämnt här och nu.

Sjukt trött på människor som försöker övertyga en till något.

Man kommer inte till helvetet för att man tycker om musik, udda artister, folk som vill uttrycka sig. Det är en låt, inte ett president-tal, inte världens undergång.
Jag tror inte på himmel eller helvete.
Pinsamt att jag reagerar men jag tycker folk är så löjliga ibland. Folk sitter ärligt & gråter över sånt här...

Öppna youtube, spotify, whatever.

Lady gaga - Judas.

Bra låt.

Snart har helgen vecka 19 tagit slut

Har varit uppe sen 0515 idag. Imponerande tycker jag. Skulle bara köra Fredrik till tåget, imorgon är det halvmara som står på hans schema.. smått nervös faktiskt över hur det ska gå. Den som lever får se.
Idag står det plugg på schemat, skicka in den dell jag vill ha igenomkollad och ikväll/morgon fortsätter jag med tabeller & i veckan blir det fullt ös med skrivning, hundpassning, hämta uniform, möte med handledare osv. så jag har uppsatsen klar till den 24 då jag tänktlämna in den. den 25 åker jag nämligen till Gekås och har inte lust för en till malmötur den 26 för att bara lämna in uppsatsen. För att den 27 åka dit igen. Då lämnar jag hellre in den i förväg och har den raderad ur huvudet när jag ska trängas med huliganer i Ullared. Känns som en bra plan. Ska bara höra av mig till kursansvarig så det går att genomfra med. Att lämna in tidigare är ok, men detaljer runt omkring oroar jag mig för.

Nu ska jag ta tag i skrivet så jag med nöje kan ta tag i trädgården. Huvudet ska helst vara helt slut så det ska bli intensivt sista timmen här jag skriver innan jag går ut & sliter med kroppen!

peace

Lusten att skriva är verkligen borta.

Tvättmaskinen är igång, sista maskinen från laddningen jag började med igår kväll, skönt!
Jag har fått en el skrivet i helgen, men inte så mycket som jag ville. Ska pressa ån timme till här nu innan jag sätter igång att städa, aldrig varit med om en grusigare lägenhet..Jag gillar att gå barfota men hatar när grus sätter sig under fötterna, särskilt när man är inomhus! Utomhus gör inte så mycket!
Min Fredrik slog rekord med råge på sushinu i Lördags. ånstans ifrån fick vi höra att rekordet låg på 62 bitar sushi, så fredrik beställde 63. De första 35 bitarna försvann på 10 minuter, sen gick det långsmmare & långsammare. Vid 58 bitar tog det tvärstopp och min lilla man fick lite ont i magen, förståeligt!(Jag satt där var mätt på 15 bitar) Med lätt ångest gav han upp vid 58 bitar & då fick vi reda på det verklige rekordet... 36. MÅTTLIGT SLAGET REKORD! Kommer nog ta ett tag innan någon toppar det där! (: Måste skrva att jag är stolt, annars får jag sura blickar sen ;)
Idag kommer även Aaua hit, vi har inte setts sen henes mellanlandnng hemma innan hon for till USA.(Vi spenderade sommaren på Gotland ihop med jobb, glass, barn och massa svett & skitsnack) Lite att ta igen kanske?!
Nu sa jag sätta fart här så jag har något at skicka till min handledare.
Ska ju på utbildning fom imorgon till på fredag, lär ju inte bli så mycket skrivet då.

Peace

Sommaren är klar, det är allt innan som inte är det

Jag håller ju på med en uppsats.. kanske jag har nämnt innan. Grejen är att jag har skrivit 4,5 sida sen vi började i april..tor till och med att första seminariet var den 29 mars. Pinsamt? Ja.
Jag har allt framför mig, böcker, materialet hade jag 3 dagar in i arbetets gång och det ska bli 25 sidor av det hela. Jag har självförtroende för 15-20 sidor utav dem.. Känns inte bra. Jg har allt här ju, varför skriver jag inte bara? Det har kommit mycket annat som varit mycket roligare och snart är tiden ute. Den 24 maj åker jag till Lomma och är där över natten, den 25 är jag på GEKÅS HELA dagen. Den 26 ska uppsatsen vara inlämnad. Nästa vecka ska jag på utbildning 8-17 varje dag, det ska bli otroligt roligt i och med att det är inför sommarens jobb ute på Sturup. Känns att man ska få göra något viktigt och betydelsefullt och framför allt för att det är nya uppgifter jag ska få lov att syssla med. Jag är så glad att jag spricker nästan! Med jobb är allt klart, papper skrivs i nästa vecka i samband med utbildningen inför jobb, jag har badge, jag har provat uniform. Issuen är att jag ska ta en ID-bild att ha ihop med badgen.. Men det är ju inget stort så det fixar sig, till och med ett par nya skor har inhandlats för att passa med uniform. Aldrig köpt skor som varit ämnade för endast jobb förut, så det är e liten poäng till mig där.

Nu sitter jag ute i Fröslöv, päronen är i Prag & jag tar hand om Lara. Jag har inget här som måste göras(som det är hemma), utom att mata & rasta hunden såklart, hon är så gammal så en 500 meters promenad är fullt tillräcklig fysisk aktivitet om man frågar henne..eller åtminstone tittarpå henne när hon kommer in efter en promenad så hon doppar huvudet i vattenskålen & står där och plaskar en stund innan hon faller pladask på mage & rapar, trött men belåten. Sen ligger hon kvar där ute & sover tills man väcker henne för mat eler promenad, social hund? Ja verkligen.....!

Det hade varit sweet om jag kom upp iaf 10 skrivna sidor idag. Jag peppar mig själv som fan & har gjort det förr men det slutar bara med att man ställer sig & glor nånstans..eller väntar på att man ska bli hungrig så man har det att skylla på.. tappat studielusten? Ja.


Jag gör ett försök. Har jag 10 sidor skrina idag(dvs att jag ska skriva 6 sidor för att komma upp i antal) så kan jag ägna mig åt spss imorgon som är roligt + 5 sidor till, och söndag 5 sidor till..sen kan man skicka allt till handledaren & bestämma möte i näst-nästa vecka.. då man putsar & fixar av det sista. Sen har jag en fundering på att lämna in uppsatsen tidigare.. bara för att.

peace

Sy en egen onepiece, spara 600 spänn och må bra av annorlunda stimulans

Jodå..Jag fick en ide om att ha en onepiece i min ägo. Men jag tror inte jag ger 1000 spänn för en dräkt som man inte kan ha mer än hemma. Kan ju säkert använda den på andra begränsade platser också men det finns ingen fashion i den alls.. Hur som!

Igår var vi på stoff & still i Malmö där jag hittade mönster, nr.25007 för den som vill åka dit och köpa mönster. Kostade 50 sek typ.
Tyg, sweatshirt i rött, marinblått & svart. Syrrans dräkt blir blå min blev röd och så switchade vi luva, ärmar & fickor.
Tyget kostar 89 spänn / meter.
Allt som allt betalade jag 393 spänn.


Beskrvningen är superlätt att följa. Overlock översätts i sicksacka kanterna, men det visste ni säkert.
Tvätta tyget innan ni börjar klippa, det krymper makalöst & var jättenog är ni lägger ut mönstret så ni använder så mycket tyg som möjligt, annars riskerar ni bli utan delar..

Bilder.




Som en blixt från klarblå himmel

Jag har bestämt mig för att göra en egen onepiece. Istället för att köpa en för 1000 spänn.. har blivit så snål när det kommer till sånt. Jag kan vilja ha något men när man drar & klämmer & tittar lite & upptäcker att det nog inte är så svårt att göra själv.. Då får jag inte köpa det helt enkelt. Kommer behöva 3 m. sweatshirt-tyg á 89kr/m = 267 spänn, en dragkedja 32 kr, tråd & symaskin har jag. 299 spänn allt som allt.
Då tar jag hellre det.

Igår tog pappen&syrran mig runt på en cykeltur.. Tomelilla-smedstorp-st:olof-vitaby-vitemölla-kivik-rörum-vemmerlöv-gärsnäs-hannas-örum-fröslöv.. ca 7,5 mil cykel. I kivik började muskelfästena på fram/insida lår/knä brinna.
Idag brinner mina kinder som var det enda som blottades för solens ljus igår, hade 3 lager kläder för vinden, till och med plastpåsar över fötterna för att de inte skulle bli isbitar av min fotsvett + vind..  Härligt.

Hur som, nu ska jag ner & kolla propparna till tvättmaskinen..nån verkar ha gått.. hoppas det bara är det, annars måste vi köpa ny tvättmaskin. Gynnar inte i så fall.

Peace