Vår sista dans

Blev lite känslomässig när Sara satt i fönstret och pluggade körkortsteori och hon plötsligt ploppar ur sig att Michael Jackson är död..
Jag satt & skissade på en konstruktion som jag ska sätta i verket i dagarna. Denna konstruktion kommer att dokumenteras och ni som känner mig kanske kan ana vad det kan vara som jag ska bygga. 
Nyckelord är följande:

Nät
Stolpar
Boll


Tillbaka till Michael Jackson, det fick mig att inse att saker och ting kan försvinna för en väldigt snabbt..och jag har under våren anat att min dator inte kommer orka med mig så länge till.. har haft den i nästan 5 år och jag är imponerad att den fortfarande hänger med.. dock är skärmen snart paj..ett konstant streck över skärmen, trasig kontakt mitt i den eller något.

Detta fick mig att få igång den där säkerhetskopieringen till min kära externa hårddisk..så jag får behålla lite av det gamla.

Otroligt vad man kan fästa sig vid saker..och vad ont det skulle göra om det skulle försvinna.


hejhej

Tre bilder som citerar förra inlägget

    
På väg ifrån fastlandet. Löjligt kort skärpedjup i Saras objektiv.

 
Narren ifrån "Som ni vill ha det" på Roma-teatern.

Gotland - Natten, dag 1 och dag 2

I måndags åkte alltså jag och Sara. Allt gick enligt planen, vi kom iväg från Ystad vid 1320 då vi rullade från Willys efter att ha inhanldat lite Pepsi max (: Första stoppet tog vi i Jämjö då vi hade ca 8 mil kvar till Kalmar, sedan landade vi i oskarshamn ca 2 timmar senare och tog oss en pizza nere i hamnen i Oskarshamn. Endast soft från 18-1930 då vi traskade upp i stan och rullade ner till terminalen. Tyckte vi var bland de första att komma dit och ändå fick vi rulla på näst sist.. dummisar.

 Vi skrek av glädje när vi kom upp på deck och fottade Oskarshamn och fastlandet som sakta försvann ur siktet. Vi fikade inne på restaurangtorget och snackade om barn och hur man egentligen bäst blir en klok människa, hur lite en del egentligen tänker och vad för mycket tänkade leder till.. personligen tycker jag att jag har ganska mild balans på för lite och för mycket tänkande.. oftast i alla fall.

Vi rullade av färjan i Visby vid 0020 då vi tuffade igenom innerstan innan vi kom ut till 148an mot Fårösund. Kvart över 1 landade vi på Bunge vandrarhem och det hade inte blivit mörkt än.. det var nästan så man anade morgonljus istället för kvällning.. Vi kom till den stora dubbelsängen, det lilla rummet i "ladan" som var rent, städat, bäddat.. allt man kunde önska sig efter en lång resa och va rhut trött som helst. Jag var ganska sliten med tanke på den tråkiga sömn jag haft och den idiotiska klarvakenheten jag drabbades av vid 0721 på måndagmorgonen.
Vi somnade som stockar och runt 0730 kom det in två små nyfikna huvuden på vårt rum. Vi var efterfrågade och efterlängtade av både Isak och David, vilket de firade med lite trumpetfanfarande.. till vår Trötthet. Jag kvicknade snabbt till och vi traskade bort till matsalen kring 8 snåret och njöt av den första av sommarens alla dagars Frukostbuffé som min nya vapendragare i köket, Lovica(uttalas med S på c:et), serverade.

Vi packade upp våra oerhört stora väskor efter det och jag förbannade mig själv att jag packat med så mycket.. Jag fattar inte vart jag får allt ifrån.. ärligt, 10 par skor?

 Efter detta greppade vi vars en cykel och trampade ut till Bungeviken, den långgrunda stranden 3 km från vandrarhemmet och senare ut till Bungenäs där vi har ett ortoligt vackert stenbrott, läskiga kalkugnar och ett Spökhus som vi bestämt oss för att utforska nattetid.. pirrar i kroppen när jag tänker på det, bilder kommer efter vårt besök där..PROMISE!
Sen trampade vi in till Fårösund och hade lite sightseeing..i alla fall för Sara.

Ar... världens vackraste plats på jorden, en av dem i alla fall. Kalkbrotten (den lite gömda och Blå lagunen) fick bli den plats där vi parkerade våra handdukar och somnade i solen (: Helt underbart om man bortser från att man vaknade av en dregel-blöt kind xD

På kvällen packade vi in oss i rymdskeppet (Anki & Mickes Merca) och for ner till Roma-Teatern där vi skulle få se en uppsättning av Shakespeare, årets pjäs är "Som ni vill ha det". Jag fick inte riktigt grepp om den om jag ska vara ärlig, det var en del tankeställare och rätt roliga avsnitt men det känns som om akt 1 var för långsökt och för mycket för att egentligen förstå den. Själva historien följde jag ju, men det var en del saker jag inte fick grepp om. Akt 2 snorde ihop säcken rätt bra men jag önskar den hade varit längre då istället. Det hände mer då helt enkelt. Men det var kanske rätt balans i alla fall.

Idag då, nummer 2 i skaran av alla dagars serverade frukost.. Lite chill och sen följde jag Sara till färjan, hon skulle till jobbet, första dagen på jobbet. Alltid lika intressant. Efter vi vinkat av varandra trampade jag hem och körde ytterligare ett av Dan's fys-pass för att hålla mig i form till hösten (: Sen var det jobb-dags från 1400 och ärligt, det var roligt trots att man inte har rutinen kvar i kroppen.. Men det får man ju ta. Ganska mycket ny info och imorgon ska ett ärligt försök göras att få lite struktur med hjälp av "To do's" så jag är i bra form till helgen. På lördag anländer ledarna till Nästa veckas läger som Frivilliga Flygkåren anordnar. Kommer bli full fart, känner jag Peter Lovén rätt så lär det bli en hel del ändringar kors och tvärs. På lördag kommer även vår volontär från Frankrike som kommer att jobba hos oss för att lära sig engelska.. skumt.

 Nu ska jag krypa till kojs.

hajhaj

Vemod i hjärtat, längtan i kroppen

Det ska bli så fantastiskt roligt, underbart, härligt och helt enkelt toppen att komma upp till gotland igen.

Tiden till nu har gått så fruktansvärt fort och den lär väl göra det tills jag kommer hem igen också.


Det ska bli så fruktansvärt jobbigt, kämpigt, ledsamt och helt enkelt göra jätteont att åka ifrån dig.

Men som sagt, tiden kommer gå fort.






Jag kommer snart hem igen.

Bittra fakta

Imorgon ska jag och mammen till Malmö. Det ska bli jättemysigt! Vi ska bland annat till Hööks där jag ska leta ridskor, gympadojor funka rinte har jag upptäckt och jag har lagt in önskemål om mer ridning denna sommaren än förra..fick til exempel ingen badkväll med hästarna som jag drömde om.. det ska det bli den här sommaren..BANNE MIG! Islandshästar för livet! Wie!
Jag ska även in på stadium och prova våtdräkter.. vet inte om jag ska handla en, men jag vill få lit euppfattning om vilken size jag drar om jag bestämmer mig för en..

Sen ska vi även ut til lstoff och stil, handla muddar.. och bikinityg..Jag beställde en ed hardy bikini som kom i torsdags..Bittra fakta var att eh.. ja.. Min rumpa var lite för tjock.. Och hade väl kanske inte direkt tänkt på att banta den på 1 vecka.... så jag delar underdelen & syr band i sidorna så jag kan reglera size själv..

tråkigt..


Väldigt bittert rent utav.









FRUKTANSVÄRT BITTERT.



:(

Åtta dagar.

Tiden går, hej & håå vad den går. Nu är det bara 8 dagar kvar tills Sara och jag åker till Gotland. Det firar vi med en fika idag och massa planering på espresso house, senare bär det för mig till Mr. J (:
Lika fort som tiden har gått fram till nu, lika fort kommer tiden gå tills jag är hemma igen. Känns lite konstigt men jag vet att det är enkla fakta, tiden kommer SPRINGA iväg. Jag funderar ärligt på hur jag ska lyckas få ihop en sommar med minst 10 kuten-besök, minst 1 cykeltur i veckan till kalkbrottet i Ar och simma/dyka, minst 10 besök i Visby, Minst 10 besök i Eksta hos Stefan, minst 10 av mycket och samtidigt klämma in 2 fyspass i veckan, volleyboll, lek & roligt med barnen Boman, grillkvällar och smack på det en heltidstjänst.

Hur ska det gå till egentligen?

I vilket fall som helst, jag ska ta vara på dessa dagarna kvar hemma.. Njuta av det lilla som är kvar av försommar i Ystad.



Det svider lite i mig.


hajhaj

Intensiva dagar..

Vi börjar i onsdags. Jag hade förhoppningar om att jag skulle få provköra en bil som eventuellt skulle komma in. Vi börjar med att vädret var mysko, rent utav jättemysko. Strålande sol och hetta.. Bakom mig lurade stor mörka regnmoln som jag lokaliserade först halvvägs till bussen när jag som sagt skulle in till stan.

En bild som bevisar detta mysko väder..

Senare när jag äntligen kommit fram till hållplatsen så försvann solen bakom molnen tids nog och sekunden innan det började regna fick jag bevittna lite sandstorm, vilket var mäktigt där man stod men ack så pluttigt på bild.

  
Ibland avskyr jag min mobilkamera, helt ärligt, den är såååååååååååååååå.........sååå kass!

Jag kom in till stan men bilen hade inte kommit in, en djup suck så åkte pappen och jag hem igen..Jag släppte det där med bilar en liten stund igen eftersom jag skulle pluggalite inför torsdagens examination i kriminologin. Torsdag morgon igen var det dock bestämt att jag skulle provköra en ford fiesta, fast denna lilla söta pärla imponerade tyvärr inte det minsta på mig.
Jag åkte in och utförde examinationen utan några större problem. Kändes rätt okej.
Tillbaka till Ystad, promenixade upp till Spania igen och bilen stod där och väntade på mig (den jag hade önskat få köra dagen innan) Den såg ltie sådär sliten och lagom charmig ut, bara det att man har 2 nycklar till bilen var väl lite special, en till dörren och en till tändningen eftersom det avrit inbrott i den. Nån enstaka repa men inte värre än att jag kan putsa upp och lacka över själv så man slipper rostangrepp.. Nya torkarblad och en städning..

Fredag. Upp tidigt, jättepigg och jätteglad! Jag plockade ihop mina grejer så for mammen och jag in till stan för att plocka upp jimmy & co för att sedan rulla till Sturup airport. Vi skulle till stockholm. Vi skulle på konsert. Vi skulle uppleva.


Ingen mindre än Bruce Springsteen skulle vi uppleva!
Det var en superb konsert, känslan, glädjen, trycket.. Den där snubben har det verkligen och han fyller 60 i september.

Hann knappt komma hem innan det var dags att åke igen dock. Sommarnatta på Tingvalla och man kan väl minst sagt säga att det var rätt bra håll igång. Mycket folk, hög omsättning.. Jag var sjukt trött och ganska lättirrriterad så jag var glad att jag blev satt i disken under kvällen..fick komma ut en del ändå men 75% av tiden gick i köket..fast framåt 4 var jag inte rolig där heller så jag tackar Johannes som tog över för mig.
Kom i säng kvart över 5.. hej och hå säger jag.

... Nu ska jag nog dra fram dammsugaren och fixa med bilen. Vi skriver papper imorgon om jag fattat det hela rätt :D


Hajhaj

Drömmarna om något nytt.

Nytt & nytt.. Nytt för mig i alla fall.
Som ni alla vet vid det här laget så togs MC-körkortet den 7e oktober -08. Dvs att i oktober -10 så har jag behörighet för tung motorcykel.
Som ni också borde veta så är jag på jakt efter bil.. ska eventuellt åka och titta på en liten röd skoda felicia hos Tore.. Så förhoppningsvis blir jag med bil idag :D
I alla fall.. Då går kontot minus, vilket alla fattar, i alla fall de som kan räkna...
Och nu under senaste veckorna har jag gått och funderat på något.. fränt.. på två hjul.. och jag hittade den sista pusselbiten till drömmen..

Nu ska jag spara ihop till en sådan också.
Och hittar jag en rolig typ på blocket så kanske man kan kränga hem den för 50 papp kanske.

Bara att börja spara och jobba arslet av sig..Något som har ett jobb i höst till övers?

Mina damer och herrar, pusselbiten i min dröm är.. *trumvirvel*

Tadaaaa! En honda Fireblade 954 (dvs en -02a)!




Skit att man inte är gjord av pengar :P

Nya trallet

Mest för att det ska så vara!




Två måndagar till, på den tredje måndagen åker vi!

Gotland

Yta 3 140 km²
Folkmängd Totalt 57 122 (2007) [Notera att om sommaren har vi i alla fall 250 000 invånare på ön hahahaha]
Befolkningstäthet  18,2 inv/km²
Högsta punkt Lojsta hed 82 möh
Största sjö Bäste träsk 6,3 km²
Landskapsblomma Murgröna
Landskapsdjur Igelkott

Gotland (Gutland på gutniska) är en svensk ö som tillsammans med omkringliggande öar utgör landskapet med samma namn. Gotland ligger i Östersjön, cirka 90 km från den svenska fastlandskusten. Landskapet utgörs förutom av ön Gotland även av Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön, Östergarnsholm samt flera mindre öar. Landskapet är även ett eget län (Gotlands län), en egen kommun (Gotlands kommun) samt eget stift (Visby stift). Landskapet har 42 000 kända fornlämningar. Den högsta punkten är Lojsta hed som ligger 83 meter över havet. Gotland besöks - framför allt under sommaren - av mängder av turister, inte minst det världsarvsförklarade Visby som är Gotlands enda stad.

Gotland består till största delen av kalksten och märgelsten som avlagrades under silur. På den södra delen kan man även hitta sandsten. Gotland bildades under en tid då Sverige låg vid ekvatorn och klimatet var betydligt varmare. Berggrunden bildades i en revmiljö och Gotland är därför mycket rikt på fossil som är spår efter de djur (till exempel trilobiter) som levde på Gotland under denna tid. Naturen på Gotland är starkt påverkad av den underliggande berggrunden med omväxlande slätter, skog, lövängar och myrar. Vid stränderna återfinns klapperstensfält, strandvallar och raukar. Klimatet är milt och växtligheten artrik med bland annat många arter av orkidéer. Fågellivet är intensivt. Bl.a. finner man östersjöns enda fågelberg på två öar utanför Gotlands västkust - Lilla Karlsö och Stora Karlsö.




Har gjort en provpackning och insett att väskan jag har rymmer mer än jag räknade med(!).
Planen för uppresan är klar om bilen på torsdag visar sig uppfylla mina krav, då ska bara färjebiljetterna bokas!
Till och med planen för måndagen vi åker är klar. Hur tidigt jag ska gå upp(eller vakna av mig själv), vad jag ska äta, vad jag ska ha på mig, vad som ska vara fixat i bilen när vi åker (FM-sändare till Ipoden), fika i bilen, dricka, vart vi vill stanna för att det ska räknas som ett bra stopp på resan upp (trots allt 40 mil till oskarshamn) och vad för mat man kan vara sugen på innan vi rullar ner till incheckningen vid Destination Gotland.
Igår morse när jag lagade gröt till mig själv fick jag en ryslig nostalgikick! Bara det att jag slipper laga gröt i 2 månaders tid är perfekt. Monster frukost varje dag.. kommer kunna rulla hem igen, hahaha!

De slår hö utanför, det luktar somrigt! Det luktar nostalgi och jag vill bara iväg (även om det svider och gör ont i hjärtat med tanke på vem man åker ifrån)

Nu ska jag packa upp igen. Ska även skriva en lista på alla MÅSTEN i sommar. Allt som ska ses, upplevas, visas upp.. Kommer bli en oslagbar sommar, utan några större förväntningar, det bara är så.


hajhaj