Framme

Nu har jag lullat runt en hel dag i Bunge, cyklat till Ar & doppat mig(2 mil, inte illa, cykeln går bra tack).
Köra upp hit tog för himla lång tid kändes det som och lagom till jag kom fram till den 500 m långa kön till incheckningen så började kylaren koka.. kul. Men jag kom ombord & kunde fylla på vatten efter att motorn svalnat.

Känns konstigt at vara här igen & det krävdes en gråtattack för att jag skulle kunna somna inatt när jag landat i sängen i mitt lilla rum.

Förstår mig inte på mig själv som åker ifrån jordens finaste människa. Men vem har någonsin förstått sig på mig?

Har lekt med barnen hela kvällen & älskling kom på att det var inventering på tisdag vilket innebar bokning av ny biljett.. bara det att det var en ny(mera pengar som rann iväg eftersom vi struntat i avbeställningsskydd) bokning så resan blev ytterliare dyrare än vad den redan var.
Dock ska detta krigas för.

Cyklade förbi ett smultronställe också på väg till Ar. Jag är även lite bränd på ryggen.



Hej sommar!

Officiellt somarlov nu då.

Kompletteringen än nu inskickad till min kassa lärare och nu har jag officiellt sommarlov, till på måndag.
Hälften av allt är packat.. Eller inte ens packat men det är upplassat på gästsängen här. Min spikmatta ligger på golvet(den ska med i sommar, underbara skapelse). Hitmix går på TV..
Första timmarna på "sommarlovet" ska firas med en dejt med Kristina och Milton! När jag kommer hem i augusti så hoppas jag på en Milton som kan GÅ :D

Ska göra ett tappert försök att bloga så mycket jag barkan i sommar och ta sjukt mycket bilder.. Kanske får lite tid över mellan jobb, cykling, löpning, lek med barn, eventuell ridning & tid med Lenneja.. Pja, vi får se, men kameran förljer med & jag ska pyssla lite med photoshop på färjan över på söndagkväll/natt.


Osammanhängande.
Dusch & sen drar jag en sväng om Boan innan jag rullar till Ystad.
Ni hittar mig på Yes ikväll!


Peace!

Att begripa statistik

Sitter & skriver om uppsatsen, nästan klar.. Inlämning på Torsdag.

En grej som jag irriterar mig på är när folk inte förstår statistik. Särskilt sådan som sträcker sig över många år.
Till exempel antal döda i trafiken. Alla vet att den går uppåt då och då, och neråt då och då.

"Förra året dödades färre än på många, många år ju.. du kan ju inte påstå att fler dödas idag än då"

Alla vet ju att statistik är statistik, en del siffror är kanske antaganden, en del siffror finns inte ens med(mörkertal), vilket gör att det blir en väldigt luddig bild man får av det man nu för statistik över. Det är alltid något man missar om man ska dra upp generell statistik över ett ämne. Det kanske är fler som håller med om detta..?
Den som hänger upp sitt liv på och faktiskt litar på statistik..den personen vill jag säga är dum i huvudet (:

Men i alla fall, uttalandet i kursivt irriterar jag mig ganska mycket på då det togs upp i helklass när man faktiskt skulle få en egen dialog efter. Var det för att få en att framstå som dum?
Jag menar.. De som jobbar med trafiksäkerhet försöker ju nå nollvisionen. Det är ju det alla vill kanske, för då är det ju inget farligt att köra bil, eller hur?
Man skulle ju lika gärna kunna påstå att det inte dödas någon alls i trafiken idag?
"Nej, men man vet ju att det dödas si och såhär många?"
Jaja, men det är ju inte den statistiken jag tittar på. Vi nådde ju nollvisionen den där dagen, för då dödades ju ingen?
Kan man inte jämföra det med påståendet att det dödas färre bara för att det gjorde det förra året?
Ingen kan ju garantera att det går upp eller omdet går ner i år.

Jag hade köpt påståendet om det faktiskt hade visat på en stadigt neråt-gående kurva.

Idiot.

Peace

Nästa söndag..

Sitter jag på färjan, troligen ute en sväng på däck & tittar på ljusen från Viby som brukar synas vid det här laget.
Har jag nämnt ångesten jag känner?
Har hur som helst börjat lite lätt att fixa & dona för sommaren. Pappen har fixat cykel till mig, så hoppet om smmarformen finns fortfarande. Veckan är planerad för att hinna täffa lite folk..ska bara ringa runt & se till så jag får en kram av de jag vill ha en kram (kramm /berit) av innan jag åker..
Mycket tid med älsklingen, mycket mycket tid önskar jag mig. Och en hel BMW..
Har fått tillbaka min PSCS3 skiva nu också.. vilket innebär att jag nog kommer kunna fixa & redigera bilder plus eventuellt en ny banner till toppen här..Hästen på isen är söt..men int vad jagtänkt mig kanske.

Nu ska jag krypa till kojs.
Renbäddat ikväll, älskar de pappriga känslan i lakanen. Rent, fräscht..Najs!



Peace

Fredag

Eventuellt bygga naglar med Anna i helgen, det gillas! Hoppas tjejen vi ska bygga hos har tid! Hoppas hoppas!

Det har vaknat ett horribelt intresse för blommor hos mig.. Firar med min favorit i lägenheten


Nu ska jag leta upp numret till BMW-verkstan i Ytown. Vi SKA fixa bilen.


Peace!

Jag gillar..

Rosörhängen.. rosor, rosor, rosor.. Har några små svarta hemma & silvriga. Och idag hittade jag jordens humonguosaste Örhängen på glitter. Dem är stora. Dem är Vackra! Bild kommer.


Gillar även när min pojkvän är glad. <3




Hade möte i Svedala idag. Jag backar från volleybollen.. Ont gjorde det, men vad gör man inte för att få livet att gå ihop.
Dock blev det lämna 10% öppet.. misstänker övertalning.



Peave

Roundup

Nu är nästan hela gårdsplanen sprayad med ogräsmedel..får se om det tar så bra som folk säger. Hoppas!

Fredrik är på askisskass humör ikväll, grejer verkar inte funka oc det är mycket på lagningslistan nu. Prioprio..


Skulle vilja ut & springa en sväng ikväll..
Borde göra något mer åt designen här..



peace

När man inte har något mer att göra

..det är lite för kallt ute för tt gå ut & rensa gårdsplanen.. är inte riktigt motiverad att plugga. Lägenheten är städad, stolen som är nylackad är upptagen & står fint i hallen..
Lilla bordet har hittat en tillfällig plats i lägenheten.. allt är avtorkat & fint, sängen är bäddad, köket är cleant.. garderoben(stora) lite mer organiserad än innan..


Jag fixar nog kuddfodralet..



peace

Bild



Mycket snygg ljusstake jag fyndade


Stor, tuff & hård hjälper Milton med mockasiner (:

Lyseblondt

Jaha, då slingade mamma mitt hår igår fast jag sagt att jag inte skulle för att jag ska spara till jag vill permanenta håret superlockigt. Sen slog det mig att jag hade slingor sist jag permanentade. Så slingor fick det bi och nu är ag vackert ljusblond itället för ljus i topparna & blond/sandréfärgad i utväxten.. Jag tyckte jag var så grå.. så nu är jag fin!

Min ljusstake var ävenkvar hos Lisas igår så jag kunde inte åka utan att köpa den. Såå sweet fin är den. Bild kommer sen (:

Svärisarna har skaffat ny katt också, Samson. ordens största katt, väger typ 8 kg. DET ÄR STORT. Maine Coon för den som är intresserad av stora katter.
Puma i mina ögon. Långhårig puma.


Nu ska jag dona här, ikväll blir det YES!


peace

Torsdag

Jepp, jordens värsta på att uppdatera, men visst har dthänt saker i mitt liv också. Seminariet gick bra i måndags utom att jag måste komplettera hela j*vla uppsatsen. Nja inte hela, men delar av den. "Den blev för stor på för lite papper, utmärkt om du haft 20 sidor till på dig att skriva".... "okej".

Hur som helst, det ska tas tag i, men inte idag. Idag ska jag flytta hem lillasyster från skolan & hem till mamma och pappa. Pappen ska klippas, mamma ska slinga mitt hår(jepp, jag står inte ut med min råttfärg), och om vädret är finare ikväll så blir det lite landsväg också.

Vi har även klippt gräs, fått handtaget till gräsklipparen lagat, krattat gräs, städat bil, skrapat färg från pidestal, tvättat(väldigt mycket tvätt), varit i stugan med emma & lagat god mat & druckit gott vin, igår var mille & krillan här & mös med lunch & promenad (:

Nu ska jag dra på mig skitkläder & gå ner & lacka min stol.



peace

Deadline

Jepp, idag innan 12 ska uppsatsen vara inne. Igår sat jag med den praktiskt taget hela dagen & älskling rättade stavfel & meningsbyggnadsfel som jag själv inte sett.. Nu ska jag fundera på frågeställningarn en gång till & se om e verkligen besvaras..
Igår efter jag hade skrivit så bestämde sig jag & älskling för att grilla. Vi kom igång ganska sent så vi satt i vår djungel i trädgården vid 9 & åt middag. Men gott det var det! Varm potatissallad är de bästa som finns! Tackar ank för det goda receptet.
Vi tog även en premiärtur i Cossien.. fy vad den går..

Trots att jag är stressad över uppsatsen så är jag ganska glad eftersom jag äntigen kan säta tillbaka blommor och grejer i fönstren igen då färgen äntligen torkat! Löjligt, men det blir genast så mycket hemtrevligare när det står blommor i fönstren.. (:




Now I got work to do. Peace

Handledning

Skulle på handlednng idag, men bestämde mig för att få lite kommentarer mailade istället så jag blir hemma & fixar lite tillsammans med äslkling som är hemma idag! Ikväll ska jag köra papputen till simrishamn för lite festligheter.

Kanske tar en sväng med foton sen om jag orkar/hinner/kan.



Kort update.
peace